Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Legenda o legendi

Kultni napadač se prisjetio Velikog Žutog: Genijalac koji je pušio i pod tušem

Jedna sezona bila je dovoljna da Prosinečki postane legenda danas posrnulog engleskog kluba.

Robert Prosinečki (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Izvedbe Roberta Prosinečkog u dresu Portsmoutha još uvijek se pamte među otočkim ljubiteljima nogometa. Veliki Žuti igrao je jugu Engleske u sezoni 2001./2002. kada je Portsmouth bio drugoligaš, a svojim fantastičnim izvedbama gotovo ih je sam spasio ispadanja. Epilog – Prosinečki je i danas heroj Portsmoutha, a jedna sezona bila je dovoljna da ga navijači izaberu u najbolju momčad kluba svih vremena.

Tada je na početku karijere bio Peter Crouch, kultna ličnost engleskog nogometa koji i s 36 godina igra za Stoke City i još ne planira povlačenje. Početak njegove karijere obilježila je upravo suradnja s Prosinečkim, a Crouch se tih vremena prisjetio u razgovoru za ugledni engleski nogometni magazin Four Four Two.

''Mislim da sam zabio 19 golova te sezone, a Prosinečki mi je gotovo svaki namjestio kao na pladnju. Nije puno pričao, ali znali ste da razumije puno više nego što je ostavljao dojam. Mogli ste razgovarati s njim nasamo na savršenom engleskom, ali kad bi mu rekli da se vrati u obranu, rekao bi da ne razumije'', prisjetio se Crouch.

Osim nogometne genijalnosti, neizbježan dio razgovora o karijeri Roberta Prosinečkog je i nesportski život, točnije konzumacija cigareta. Njegovih pušačkih navika prisjetio se i Crouch.

''Pušio je prije utakmice, na poluvremenu, tijekom tuširanja, nakon utakmice. I to teški crveni Marlboro'', rekao je Crouch u razgovoru. Slično svjedočanstvo svjedobno je dao i Linvoy Primus, nekadašnji igrač Portsmoutha koji je izjavio da je dim za Prosinečkim izlazio i iz WC-a.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider