Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U formi života

Hrvat o kojem svi pričaju: Igra sezonu iz snova, želi ga velikan, a nikad nije zaigrao za Vatrene

Petar Musa je ove sezone upisao 11 golova u dresu portugalske Boaviste.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski napadač Petar Musa nastavlja tresti mreže u Portugalu. Ovog je vikenda stigao do 11. pogotka u prvenstvu i tako Boavistu odveo do nove pobjede.

Iako je zbog burne proslave pogotka zaradio crveni karton, 24-godišnji Zagrepčanin ponovno je oduševio Portugalce, a navodno i Benficu koja ga silno želi dovesti u svoje redove naredne sezone.

Na radaru Benfice

No nešto će se pitati i Slaviju Prag, njegov matični klub koji ga je ovog ljeta poslao na posudbu u Boavistu za milijun eura, a pritom je dogovorena i mogućnost trajnog otkupa ugovora za 3,5 milijuna eura.

Uzevši u obzir skromne financijske mogućnosti portugalske momčadi koja već sada ne uspijeva isplatiti Slaviju i hrvatskog napadača, teško je vjerovati da će Musa i naredne sezone nositi dres Boaviste.

Apetiti su svima porasli, a naročito češkom klubu koji bi volio bogato unovčiti hrvatskog napadača. Iako su ljetos pristali na odštetu od ukupno 4,5 milijuna eura, godinu dana kasnije sigurno će tražiti puno veći iznos, i to s razlogom

Nikad nije igrao za Dinamo ili Hajduk

Budući da nikad nije nastupio u dresu Vatrenih ili dresu velike četvorke hrvatskog nogometa, radi se o nogometašu koji nije toliko poznat široj nogometnoj javnosti.

Karijeru je započeo u redovima Hrvatskog Dragovoljca, nosio je dres Zagreba i zaprešićkog Intera, a onda je u ljeto 2017. stigao poziv praške Slavije koja ga je slala na posudbe u Viktoriju i Slovan Liberec.

Nakon epizode u drugom rangu češkog nogometa gdje je za Viktoriju ukupno upisao 37 nastupa i 12 pogodak, Slavija je odlučila da je vrijeme za višu stepenicu i dokazivanje u prvoj ligi.

Ima li Dalić novog napadača?

Za Slovan je nastupio 31 put i upisao osam golova i tri asistencije, a dobrim igrama napokon je zaslužio povjerenje i priliku u prvoj momčadi Slavije. Igrao je tako i kvalifikacije za Ligu prvaka, i grupnu fazu Europske lige, ali najubojitiji je bio u češkom nogometnom prvenstvu.

Zabio je sedam golova u 24 nastupa, a onda je dobio priliku u njemačkoj Bundesligi gdje je nastupao za Union Berlin. Jedini pogodak je zabio Stuttgartu, a dvije asistencije je upisao u dvoboju protiv Werder Bremena

gol expired Kaos u Gradskom vrtu: Bjelica si pucao u noge ili diže sidro? Osijek protiv Dinama igra za sebe, ali i za Hajduk divider

Ondje se zadržao tek jednu polusezonu, a onda je ovog ljeta preselio u Portugal gdje je u potpunosti eksplodirao. S 11 golova i tri asistencije u 27 nastupa, Musa je 11. strijelac portugalske nogometne lige.

Inače, u karijeri nikada nije nastupio za A vrstu hrvatske nogometne reprezentacije. Igrao je za mlade reprezentacije. Za U-21 vrstu ima 11 nastupa i četiri gola, ali nastavi li ovako mogao bi vrlo lako doći na radar izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića....

Tablica Liga Portugal

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider