Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pa ovo je top

Talijanski klub urnebesnom objavom srušio internet: Narugali su se mnogima

Veliko vijeće Europskog suda pravde presudilo je da su FIFA i UEFA radile protiv zakona za vrijeme blokiranja osnivanja Superlige 2021. godine.

Adriatico, stadion Pescare (Foto: Afp)

Jučerašnja odluka Velikog vijeća Europskog suda pravde u Luksemburgu izazvala je lavinu reakcija. Sud je, najkraće rečeno, ustvrdio da UEFA i FIFA ne mogu imati monopol nad organizacijom nogometnih natjecanja, čime su širom otvorena vrata uspostavljanju Superlige.

Bio je to odgovor na tužbu koju je pokrenula tvrtka A22, inače osnovana s ciljem da pomogne pri pokretanju cjelokupnog projekta Superlige.

Ljudi koji stoje iza svega doživjeli su tijekom četvrtka hladan tuš, s obzirom da su se mnogi klubovi za koje se smatralo da bi mogli biti zainteresirani poslali - odbijenicu.

Jedni za drugim, počeli su se izjašnjavati Bayern, Borussia Dortmund, Manchester United, Manchester City, Sevilla, Valencia, Atletico Madrid, Real Sociedad, Villarreal, PSG, Monaco, Inter, Roma i mnoga druga značajna imena europskog nogometa.

Pescara poentirala nakon oglašavanja kojekakvih klubova

Među onima koji su se oglasili i naveli da ne žele sudjelovati bilo je i onih koji i nisu tako bitni na europskoj nogometnoj karti, a takvima se malo narugala talijanska Pescara. Klub koji je u nekoliko navrata igrao u Serie A, a danas je trećeligaš, na društvenim mrežama je objavio:

"Pescara Calcio najavljuje da, budući da nismo dobili nikakav poziv za Superligu, nećemo davati izjave po tom pitanju."

Svojim smislom za humor oduševili su mnoge pratitelje nogometnih zbivanja, usput malo i okrznuvši one koji su pomislilii da su važniji nego što zapravo jesu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider