Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Peruzović: Jadan li je Split i Hajduk s Kerumom!

Luka Peruzović, bivši igrač Hajduka i Anderlechta, a sada iskusni trener, progovorio je o 'igrokazu u Hajduku koji mu je ovo ljeto priredio Željko Kerum'.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Peruzović koji trenutno trenira jedan klub u Tunisu, u Splitu je boravio u kolovozu. Kaže, tada je njega, Tomislava Ivića, Mišu Krstičevića i Željka Mijača na razgovor pozvao Željko Kerum.

'Tek onako radi formalnosti, sve je već bilo dogovoreno s Edoardom Rejom. Znači da smo privedeni u apsolutnu farsu! Bio je to igrokaz da se nekome umiri savjest, da se ljudima zamažu oči. Kasnije je Kerum prigovarao da sam nešto tražio. I jesam, čim on nije ništa nudio, s figom u džepu,' kazao je za Sportske novosti Peruzović.

>> Hajduk o šamaranju Svaguše: To je sitni incident

Očigledno ljuti Peruzović bez 'dlake na jeziku' dotaknuo se i Kerumovog poimanja nogometa, kao i funkcije koju obnaša.

'Kerum o nogometu nema pojma, niti u njemu išta predstavlja. Žalosno je da likovi poput njega odlučuju o svemu. Jadan Split s takvim gradonačelnikom, bit će da boljeg i ne zaslužuje.'

Inače, Peruzović je kao igrač s Anderlechtom 1982. došao do poluzavršnice Kupa kupova i do naslova pobjednika Kupa UEFA 1983. godine. S obzirom da Dinamo sutra igra protiv Anderlechta Peruzović Jurčiću sugerira napadačku igru.

'Dinamu poručujem samo jedno, igrajte do kraja, maksimalno, bez ikakvog kompleksa, bude li tako sve je moguće.'

Više o

Nastavi čitati