Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sretan i uzbuđen

Guardiola potpisao "bolestan" ugovor: Najveća plaća na svijetu!

Vodeći "Građane" u 113 utakmica, Guardiola je ostvario 77 pobjeda, a s 32 ovosezonske pobjede u Premiershipu nadmašio je svoj prijašnji rekord od 31 pobjede.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pep Guardiola i Manchester City dogovorili su nastavak suradnje do ljeta 2021. godine, objavili su u četvrtak na službenom internetskom portalu novog engleskog nogometnog prvaka. Prema neslužbenim informacijama, Katalonac će imati godišnju plaću 23 milijuna eura ili, ako hoćete, 420 tisuća eura tjedno, čime će zadržati naslov najplaćenijeg trenera na svijetu.

Jedan od najuspješnijih nogometnih trenera u posljednjem desetljeću tako će još najmanje tri godine biti na čelu momčadi s kojom je do naslova prvaka stigao s rekordnih 100 bodova, 32 pobjede i uz postignutih 106 pogodaka, a drugoplasirani Manchester United nadmašio je za 19 bodova.

"Vrlo sam sretan i uzbuđen. Zadovoljstvo mi je raditi ovdje. Uživam u radu s našim igračima i zajedno ćemo dati sve od sebe kako bismo bili uspješni u nadolazećim godinama. Kad radite s igračima, morate se u njihovu društvu osjećati ugodno - a ja se osjećam jako dobro", izjavio je 47-godišnji Katalonac koji je svoju trenersku karijeru započeo 2008. godine na klupi Barcelone, a nakon četiri sezone preselio se u Bayern te u Muenchenu ostao sljedeće tri godine.

U Manchester City stigao je 2016. godine. U prvoj sezoni nije uspio osvojiti nijedan trofej, a onda je njegova momčad porušila sve rekorde Premier lige i naslovu prvaka dodala trijumf u Liga kupu, u čijem su finalu na Wembleyju svladali Arsenal s 3:0.

Vodeći "Građane" u 113 utakmica, Guardiola je ostvario 77 pobjeda, a sa 32 ovosezonske pobjede u Premiershipu nadmašio je svoj prijašnji rekord od 31 pobjede, do kojeg je stigao s Barcelonom u španjolskom prvenstvu u sezoni 2009./2010. S dva naslova osvojena ove godine, u njegovoj se vitrini sada nalaze 23 trofeja osvojena u ulozi trenera.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider