Hrvatski prvak razbio je Atalantu u njezinom debiju u Ligi prvaka. Bjeličina momčad slavila je s 4:0, ali više od svega impresionira dominantna predstava.

Idući protivnik Modrih bit će aktualni prvak Engleske Manchester City, koji je u Harkivu pobijedio Šahtar s 3-0.

''Šahtar je odradio nevjerojatan posao. Igra nevjerojatno brzo i osobito se ističe u organizaciji napada. Riječ je redom o izvanrednim igračima, ali i mi smo pružili fenomenalnu predstavu, što nas je na kraju dovelo do pobjede'', kazao je Pep Guardiola nakon utakmice.

''Razlika? Šahtar ima problema s ritmom. Manchester City može dugo držati visok ritam, što je Šahtaru teško jer nastupa u natjecanju u kojem nema takvog tempa. Tu nastaje ta razlika...'', dodao je menadžer Cityja.

Nakon svega Guardiola se osvrnuo i na Dinamo. Priznao je kako još nije pogledao ni jednu utakmicu Modrih te da ne zna puno o njima, ali da će se dobro pripremiti za njihov okršaj u Manchesteru.

''Znate, svaki put kad promatram i analiziram protivnika, a sada ću se sigurno posvetiti Dinamu, uvijek nastojim vidjeti najbolje što može dati. Ne zanimaju me njegove slabe točke, zanima me gdje je jak'', zaključio je Guardiola.

Vatrogasac koji je slavio s Modrima za GOL.hr opisao trenutak koji je postao hit: "Bio sam tako sretan..."