Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
povukao diskutabilan potez

Kaos u West Hamu, a najgore tek dolazi: Otkaz treneru skupo bi ih koštao

West Ham je loše počeo sezonu, ali čelnici kluba morat će dobro razmisliti prije nego se odluče za šok-terapiju.

Jose Mourinho (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon četiri utakmice engleske Premierlige, jedini klub bez ijednog osvojenog boda je West Ham.

Nakon turbulentne prošle sezone, londonski je klub ušao u sezonu s velikim ambicijama. Potrošili su preko 130 milijuna eura u prijelaznom roku, a zadatak uigravanja nove momčadi dobio je Manuel Pellegrini, 64-godišnji čileanski trener koji je, između ostalih, u karijeri vodio Real Madrid i Manchester City.

Pellegrini je u West Hamu postao jedan od najbolje plaćenih trenera lige, ali na startu sezone upisao je četiri poraza u isto toliko utakmica uz gol razliku 2:10.

Samo je Mourinho ''bolji'' od Pellegrinija 

Prema engleskim kladionicama, trenutno je drugi najveći favorit za otkaz među premierligaškim trenerima. ''Bolji'' od njega je jedino Jose Mourinho, čiji se Manchester United nalazi na 10. mjestu s dvije pobjede i dva poraza.

Pellegrini, također prema procjenama kladionica, nema gotovo nikakve šanse dočekati kraj sezone na klupi Čekićara. Engleska kladionica Coral tako na jednu uplaćenu funtu na otkaz Pellegriniju tijekom sezone isplaćuje tek 1,67 funti dobitka.

Jose Mourinho (Foto: AFP) Jose Mourinho (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Međutim, čelnici kluba ipak (zasad) pružaju podršku Pellegriniju, za što imaju dobrih financijskih razloga. Engleski Times objavio je kako West Ham nije uvrstio u ugovor klauzulu o otpremnini u slučaju otkaza; dobije li otkaz, West Ham mora mu isplatiti cijelih 16,5 milijuna eura koliko bi zaradio za trajanja svog trogodišnjeg ugovora.

Potez koji je izazvao polemike

Jasno je da se u West Hamu nadaju kako će Pellegrinijeva momčad ipak proigrati kako bi, barem donekle, opravdali svoje velike investicije i uštedjeli veliki novac. Momčadi u krizi dobro je došla reprezentativna pauza, ali Pellegrini je odlučio povući potez koji je izazvao polemike.

Iako je reprezentativna pauza izgledala kao idealno vrijeme za uigravanje momčadi i ispravljanje pogrešaka, Pellegrini je odlučio otputovati u Čile, a igračima je dao slobodne dane iako ih tek četvorica imaju reprezentativne obaveze.

Za usporedbu, Chelseajev Maurizio Sarri i Arsenalov Unai Emery, treneri koji imaju osjetno više reprezentativaca u svojim redovima, ostat će u trening-kampovima i raditi na igri za vrijeme pauze.

Pellegrini se nada da će psihički i fizički odmor dobro doći njegovim igračima. Je li njegova metoda djelotvorna saznat će uskoro i to na vrlo teškim ispitima: nakon pauze putuju u goste Evertonu, pa dočekuju Chelsea i Manchester United. Vrlo težak raspored za lov na prve bodove – nastavi li u ovom ritmu, stolica bi mu se mogla dodatno zatresti.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider