Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ODLAZAK SA STILOM

Pele je tražio da bude sahranjen na devetom katu najvišega groblja na svijetu i za to je imao vrlo dobar razlog

Tijelo legendarnog nogometaša od jučer se nalazi na devetom katu groblja Memorial Necropole Ecumenica u Santosu.

Peleov mauzolej (Foto: Afp)

Brazilci i svi ljubitelji nogometa jučer su se posljednji put oprostili od Pelea, po mnogima najvećeg nogometaša svih vremena.

Nakon procesije, kojoj je prisustvovao velik broj ljudi, njegov lijes položen je u poseban mauzolej na groblju Memorial Necropole Ecumenica u Santosu, gradu unutar urbane zone Sao Paula. 

Posljednje počivalište na devetom od 32 kata

Riječ je o najvišem groblju na svijetu jer se proteže na 32 kata i sadrži 16 tisuća grobova, a Peleovo posljednje počivalište nalazi se na posebnom mjestu unutar devetoga kata jedne od zgrada.

I to nije bez razloga, odnosno nogometni majstor sve je osmislio još dok njegov kraj nije bio ni blizu.

Izbor devetoga kata došao je zbog broja koji je na dresu nosio njegov otac Dondinho (1917. - 1996.), kojem je Pele na taj način htio odati počast. 

Lokacija unutar groblja još je simboličnija. Naime, Pele je tražio pogled na mjesto gdje je godinama radio ono u čemu ga mnogi smatraju najboljim na svijetu. Tako se s prozora njegova mauzoleja proteže pogled na stadion Santosa, kluba u kojem je proveo većinu karijere.

Pele je pomno odabrani spomenuti prostor kupio još 2003. godine, a on se proteže na 200 kvadratnih metara. Obitelj je na kraju samo ostvarila njegove planove i želje, a navijači će imati priliku posjetiti vječni dom čovjeka koji je obilježio i zauvijek promijenio nogomet.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider