Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SPRIJEČEN SUKOB

FOTO Pedesetak pripadnika Torcide uhvaćeno kod Savskog nasipa: Policija spriječila okršaj s BBB-ima

Torcidaši uspjeli stići u Zagreb bez policijske kontrole, no brzo su uočeni.

Torcida u Zagrebu (Foto: MUP)

Ove nedjelje čeka nas veliki derbi Dinamo – Hajduk koji počinje u 17:15 na Maksimiru. Kao i uvijek, derbi je utakmica visokog rizika zbog mogućih obračuna navijačkih skupina, Torcide i Bad Blue Boysa, najvećih rivala.

Čini se kako je policija uspješno reagirala jutros kada je kod Savskog nasipa u Novom Zagrebu uhvaćena skupina od 50-ak navijača Hajduka. Brojne snage sigurnosti okružile su pripadnike Torcide i tako spriječili mogući kontakt s BBB-ima.

Nije poznato je li bila dogovorena neka tučnjava ili su navijači Hajduka jednostavno ''upali'' u grad kako navijačke grupe vole zvati dolazak bez pratnje policije.

Livaja i Perić Što mislite, tko je bolji u zadnjih 10 derbija Dinama i Hajduka? divider

Nije rijetko da prilikom gostovanja Hajduka u Zagrebu protiv Dinama imamo ovakve situacije gdje huligani pokušavaju doći u kontakt jedni s drugima, ali ih policiju često, nažalost ne svaki put, osujeti te spriječi sukob.

Na fotografiji vidimo kako je policija uistinu u velikom broju stigla u blizini Bundeka kod Mosta mladosti u Novom Zagrebu što je bio pomalo nesvakidašnji prizor za one koje nedjeljom ujutro trče po nasipu.

''Policija spriječila mogući sukob navijača. Na Savskom nasipu uočena veća grupa navijača koja je stavljena pod nadzor policije. Sigurno prepraćeni do stadiona Maksimir'', stoji na objavi na službenom profilu MUP-a na mreži X, bivšem Twitteru.

Recimo i da je nedavno u širu javnost procurio dogovor hrvatskih navijačkih grupa postignut još u studenom u Vukovaru kako se u sukobima neće koristiti oružje poput palica i sličnih predmeta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider