Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliko ime 2000-ih

Dinamu ponuđen bivši trener PSG-a i trostruki prvak Francuske: Nije radio dvije godine, no postoji više poveznica

Trostruki prvak Francuske Paul Le Guen pojavio se kao novo ime u Dinamovoj potrazi za nasljednikom Sergeja Jakirovića.

Paul Le Guen (Foto: Profimedia)

Nakon neočekivane smjene Sergeja Jakirovića uprava Dinama u potrazi je za novim trenerom, a dotad će dosadašnji asistent Sandro Perković preuzeti klupu Modrih.

Krajnji je rok za pronalazak novog trenera 6. listopada, a dosad su se već mnoga imena počela povezivati s klupom hrvatskog prvaka.

Iz Srbije su stizale vijesti kako je bivši trener Crvene zvezde Aleksandar Janković ponuđen upravi zagrebačkog kluba. Klub je to brzo demantirao, a sada se prema SN-u pojavilo novo ime.

Navodno je iz francuske stigla vijest kako je Dinamu ponuđen bivši trener PSG-a i Lyona Paul Le Guen. Francuski je stručnjak bez posla posljednje dvije godine nakon trogodišnjeg mandata u drugoj ligi s Le Havreom.

Trostruki prvak Francuske s Lyonom

S njima nije uspio ostvariti promociju, ali njegov rezime u 2000-ima je puno glamurozniji. 2002. je preuzeo klupu Lyona i osvojio je naslov prvaka Francuske u sve tri godine na klupi francuskih giganta.

Nakon toga je imao periode s RangersimaPSG-om, a zatim je prešao u reprezentativne vode s Kamerunom i Omanom. Pri povratku u klupski nogomet trenirao je Bursaspor i Le Havre.

Zanimljiv je detalj na njegovoj biografiji posao tehničkog direktora reprezentacije Nigerije koji je trajao samo godinu dana.

Francuska poveznica postoji

Naravno, njegov dolazak na Maksimir daleko je od dogovorenoga. Francuski stručnjak je samo ponuđen Dinamu, ali trojica dinamovaca nadat će se realizaciji ovog potencijalnog dolaska.

Kévin Théophile-Catherine, Ronaël Pierre-Gabriel i Maxime Bernauer svi su Francuzi u Dinamovu kadru, a tu je i sportski direktor Marko Marić, koji također ima poveznice s Francuskom.

Marinko Mavrović Izbornik futsal reprezentacije: "Ako se sve poklopi, čekaju nas ili Španjolska ili Argentina" divider

Stadion Maksimir Dinamo demantirao da na klupu želi dovesti trenera iz Srbije divider

Hrvatska futsal reprezentacija Hrvatska jednom nogom u osmini finala, no Vatrenima su potrebna dva scenarija u ostalim skupinama divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Fotke koje udaraju jako 👀🔥🔥

Foto: Cropix
UŽIVO HRVATSKA - KUBA: Vatreni love osminu finala Svjetskog prvenstva u futsalu

Uključite se >>> https://rb.gy/wuurnn

foto: Luka Stanzl/Pixsell
Smjena na Maksimiru! ⚽️

Tko će biti novi trener Dinama?✅️
Kakva bi to igra sudbine bila da Željko Sopić naslijedi Sergeja Jakirovića u Dinamu 👀

📸Ronald Goršić/CROPIX