Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Partija postala viralna

Simeonea popljuvali zbog ove fotografije sa sinom i optužili da je pozer, a sad mu se ispričavaju

Partija šaha Diega Simeonea i njegova sina Giovannija postala je viralna.

Diego i Givanni Simeone (Foto: Instagram)

Trener Atletico Madrida Diego Simeone uoči početka nove sezone odmara se s obitelji, a fotografija njegove šahovske partije sa sinom Giovannijem, napadačem Hellas Verone, obilazi internet ovih dana. Društvene mreže optužile su ih da je riječ o namještaljki jer Cholo na ploči nije imao kralja.

"Simeone se trudi izgledati pametan i fotografira se kako igra šah. Igra bez kralja i figure su mu loše raspoređene po ploči", napisao je jedan korisnik društvenih mreža i dobio gomilu lajkova i pozitivnih komentara.

Igrao posebnu vrstu šaha

Međutim, možda ipak nije riječ samo o pozi za fotografiju i "pametnu facu", nego o posebnoj vrsti šaha. Drugi obožavatelji pokušali su obraniti Simeonea seniora.

"Simeone takvu vrstu šaha igra već godinama, Cholo i Giovanni igraju modificiranu verziju šaha i kralj je možda već pojeden“, objašnjavaju.

U toj vrsti šaha cilj je pojesti sve figure suparničkom igraču, a igrači moraju jesti figure svaki put kad su u prilici na ploči. Stoga, tu vrstu šaha moguće je igrati bez kralja. Nema šaha ili šahmata, a igrač može izgubiti kad ostane bez svih figura ili se više ne može micati po ploči.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider