Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bit će opet veselo

Parižani slave i strepe, približava se rođendan Neymarove sestre: "Ma, tko ne voli tulumariti?"

Neymar je poslao poruku da je sretan u Parizu i da želi ostati u PSG-u, ali i da ne namjerava promijeniti stil života…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Neymar je u potpunosti okrenuo ploču. Ne tako davno svim se silama želio vratiti u Barcelonu, a sada je jako sretan u PSG-u i najavio je ostanak u Parizu. Cinici bi rekli da je u međuvremenu shvatio da Barca nema ni „žute banke“, a kamoli stotine milijuna, koliko bi iznosio njegov transfer računajući odštetu i plaću. Sve je to utjecalo da mu se Pariz odjednom proljepša i uđe u srce.

PSG je sinoć slavio (0:2) na bunjištu najljućeg rivala Marseillea. Kylian Mbappe odigrao je odličnu utakmicu, a njegov najveći prijatelj Neymar ušao je igru u 66. minuti umjesto Maura Icardija kada je već sve bilo gotovo. Brazilac kaže da se sjajno slaže s mladim Francuzom.

gol expired Đoković pokazao hrvačke sposobnosti i prozvao Khabiba: UFC-ov prvak mu poslao urnebesan odgovor divider

"Praktički imamo bratski odnos. Ja sam stariji, a on mlađi. Jako dobro surađujemo na terenu, volim ga proigrati, stalno ga tjeram da sprinta, da to što češće radi. Jako sam intenzivan, ali uvijek želim najbolje za njega. Zovem ga zlatnim dječakom jer ima ogromno srce. O njegovoj igračkoj kvaliteti nije potrebno govoriti, svi to znaju, ali on je i izvan terena nevjerojatan. Veseo je i šaljiv momak, jako sličan meni. Kad je sretan, to prenosi na terenu kako bi pomogao momčadi. Želim da stalno bude jako sretan. Nadam se da ćemo imati odličnu sezonu, možemo osvojiti sve trofeje“, kazao je Neymar nakon utakmice u Marseilleu.

Neymar je poznat po tome što voli tulumariti. Nakon svakog odlaska u Brazil stižu kompromitirajući materijali.

"Tko ne voli tulumariti?"

"Ovo je vrlo neobična tema, jer kome se zabava ne sviđa? Svatko voli tulumariti, izlaziti i zabavljati se s prijateljima, sa svojom obitelji. Znam kada mogu izaći, a kada ne mogu. Suprotno onome što ljudi misle, da sam nezreo. Ne znam što sam učinio pogrešno. Ako ste 100 posto usredotočeni samo na igranje nogometa, na kraju ćete eksplodirati. To je moj način razmišljanja, bivstvovanja. I zato se ja nikada neću prestati zabavljati."

PSG je prošle sezone došao do finala Lige prvaka, ali ostao je bez glavne nagrade, Bayern je bio bolji.

"Gadno je izgubiti finale Lige prvaka. Stvarno sam patio, plakao... Jer stvarno smo htjeli uzeti naslov za Francusku. Ali nažalost taj put nismo uspjeli. Imat ćemo još jednu priliku ove sezone, dat ćemo sve od sebe da uspijemo. Bila je to vrlo teška utakmica koju smo izgubili. Bili smo jako tužni, ali to su stvari koje se događaju. Porazi su neodvojivi dio nogometa."

gol expired Liverpool želi Realovu zvijezdu koja je trebala zamijeniti Cristiana Ronalda: Klopp se nada novom Salahu divider

Brazilac je, čini se, konačno sretan u Parizu.

"Da, jako sam sretan. Puno toga se promijenilo. Ne mogu reći što točno, ali se promijenilo, osjećam to. Ne znam je li taj osjećaj sa moje strane ili zbog drugih stvari, ali osjećam se dobro, prilagođenije, ugodnije sa svime. Jako sam sretan ovdje. Želim ostati u PSG-u, nadam se da će i Mbappe ostati. To je želja svakog pariškog navijača. Želimo napraviti PSG velikim. Želim i dalje raditi ono što najviše volim. U Parizu sam sada sretan i veseo", zaključio je Brazilac.

Neymarove riječi lijepa su glazba za uši pariških šefova. Samo da ne pretjera. Uskoro će i rođendan Neymarove sestre Rafaelle (11. ožujka). I u Barceloni i u PSG-u svima se dizala kosa na glavi kada bi se taj datum primakao. To su dani kada se Neymar po običaju ozlijedi ili dobije neki suspendirajući karton, a onda put pod noge i pravac Brazil. Ili ako baš ne može u Brazil, onda u neko okolno fino mjesto.

Tamo se u pravilu iznenada oporavi i zapleše sambu, a po običaju procure i videozapisi koji izazovu histeriju kod poslodavaca i navijača, pogotovo ako rezultat nije na razini očekivanja. 

PSG 10. ožujka čeka Barcelonu na Parku prinčeva u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka, a četiri dana poslije ide na ne baš preteško gostovanje kod Nantesa. Sljedeća utakmica pada tek 21. ožujka, doduše derbi s Lyonom. Dakle, sve je jasno, ako Barca padne, bit će jako veselo...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider