Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ima mjesta za napredak

Liverpool želi Realovu zvijezdu koja je trebala zamijeniti Cristiana Ronalda: Klopp se nada novom Salahu

Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp traži pojačanja u svim linijama za sljedeću sezonu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Liverpool je praktički izgubio šanse za obranu naslova nakon poraza od Manchester Cityja na Anfieldu. I ta je utakmica pokazala da Redsi trebaju svježu krv, pojačanja u svim linijama, ne samo u obrani.
Juergen Klopp već se okrenuo ljetnom prijelaznom roku i slaganju momčadi za sljedeću sezonu.

Osim Mohameda Salaha, koji je postigao 22 gola u 32 nastupa, Klopp ove sezone nije imao raspoloženog napadača.

Sadio Mane, Diogo Jota, Roberto Firmino i Divock Origi  postigli su ukupno 27 golova u svim natjecanjima. Taj je mizeran učinak, kao i neke trzavice u svlačionici, natjerao Kloppa da krene u potragu za novim napadačem.

Klopp naciljao Viniciusa

Španjolski mediji pišu da je Klopp bacio oko na Realova Brazilca Viniciusa, koji nije pretjerano zadovoljan statusom u momčadi Zinedinea Zidanea. Budući da se Real naljeto sprema krenuti po Kyliana Mbappe, logično je da će se Madriđani pokušati riješiti nekog od svojih napadača.

gol expired Rebić objasnio zašto ga dugo nismo ovakvog gledali te nahvalio Ibru: ''Vratio sam se'' divider

Vinicius je stigao u Real u ljeto 2018. za 46 milijuna eura. Na Santiago Bernabeuu puno su očekivali od Viniciusa, čak su se nadali da će naslijediti Cristiana Ronalda. No sada već 20-godišnji Brazilac nije se razvijao po očekivanjima.

Brazilac ima mjesta za napredak

Naime, pokazalo se da ima velikih problema s realizacijom. Hitrina i dribling na širokom prostoru nisu sporni, no ima i nekih tehničkih rupa, prije svega nedovoljno dobro izbrušen udarac i kontrolu lopte u završnici akcija. Sve to uzrokuje nedostatnu smirenost u matnim situacijama. Prečesto se spetlja u ključnom trenutku.

E, sad, postavlja se pitanje - kakvo će to onda biti golgetersko pojačanje za Liverpool? Očito Klopp smatra da Vinicius ima dosta prostora za napredak. I za Salaha su vrijedile slične opaske prije nego što je stigao u Liverpool.

Egipćanin se pod vodstvom Kloppa razmahao i postao jedan od najboljih napadača današnjice. Vjerojatno je Klopp mišljenja da je u stanju sličnu stvar napraviti i s Viniciusom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider