Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
Korona ih izneredila

Nakon Rijeke - Rijeka: Hajduk s gomilom problema stiže na novi Jadranski derbi

Ove subote s početkom u 17:30 na Rujevici se sastaju Rijeka i Hajduk u sklopu 23. kola Hrvatski Telekom Prve lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pred nogometašima Hajduka je Jadranski derbi u kojem će gostovati kod Rijeke na Rujevici.

Spletom okolnosti, prouzrokovanih koronavirusom, dogodit će se tako da će Splićani svoju drugu uzastopnu utakmicu odigrati u Rijeci. U zaostaloj utakmici petog kola Hajduk je 10. veljače svladao Riječane pogotkom Mije Caktaša u posljednjim sekundama, ali onda je korona ušla u splitske redove, zarazilo se ukupno 20 osoba (od čega 12 prvotimaca) što je dovelo do odgode utakmica sa Slaven Belupom i Dinamom koje su se trebale igrati na Poljudu.

Sad je koronavirus iza njih, ali sve skupa nije prošlo bezazleno, budući da je virus na nekim igračima ostavio više traga pa oni neće niti putovati u Rijeku, o čemu je opširnije izvijestio trener Paolo Tramezzani na konferenciji za medije.

gol expired Ovako će odsad izgledati presice Hajduka: Talijanski trener dobio pojačanje, svi su zadovoljni divider

"Covid-19 se pokazao kao ozbiljan problem s kojim se ne smijemo šaliti. Imamo nekih igrača koji su pozitivni i još uvijek ne treniraju", izjavio je Tramezzani i onda konkretno otkrio:

"Mario Vušković je izvan stroja, a problema imaju i David Čolina i Stefan Simić."

Početni sastav Hajduka na Rujevici "skrojit" će liječnici

Nije to Tramezzani na ovoj presici izričito naglasio, ali proteklih dana nisu punim intenzitetom trenirali niti Stanko Jurić niti Dimitrios Diamantakos, a zbog odluke kluba donedavni kapetan i strijelac pobjedničkog zgoditka u prošloj utakmici Mijo Caktaš prebačen je u drugu momčad. U odnosu na prethodni sraz s Rijekom, nema niti Bassela Jradija kojem također uskoro istječe ugovor te i on trenira u B momčadi s Caktašom.

"Vidjet ćemo, konačni sastav ću izabrati u dogovoru s liječnicima", rekao je Tramezzani, a na pitanje hoće li opet na Rujevici u sustavu 3-5-2, odgovorio je:

"Ne znam, ne vjerujem."

Marko Livaja, Alexander Kačaniklić i Marco Fossati tri su pojačanja koja su pristigla u Hajduk u finišu prijelaznog roka, a Tramezzani je najavio kako će se barem jedan sigurno naći u početnom sastavu na Rujevici.

Utakmica Rijeka - Hajduk igra se ove subote s početkom u 17:30.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider