Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nevjerojatan podatak

PAOK je opasan, ali je protivnik po mjeri: Hoće li Dinamo prekinuti crni niz hrvatskog nogometa protiv Grka?

Hrvatski klubovi imaju itekako problema s Grcima, a Dinamo čeka PAOK u osmini finala Konferencijske lige.

PAOK - Hajduk (Foto: Jakov Prkić/Cropix)

Ples kuglica u Nyonu spojio je Dinamo i PAOK u osmini finala Konferencijske lige, naoko solidan ždrijeb za zagrebački klub, ali Grci su rak rana našeg klupskog nogometa.

Naime, od naše neovisnosti naovamo, hrvatski klubovi protiv Grka imaju nevjerojatan učinak od niti jedne jedine pobjede u 22 utakmice. Naši klubovi broje tek sedam remija i nevjerojatnih 15 poraza od grčkih klubova.

Katastrofalan učinak protiv Grka

Osim što hrvatskim klubovima ne leže Grci, Modrima pomisao na tu mediteransku zemlju budi ružna sjećanja, što na terenu, što van njega. Hajduk je pao bez ispaljenog metka u Solunu nakon remija na Poljudu, a atmosfera na Toumbi igra veliku ulogu za igrače PAOK-a.

Konferencijska liga, ždrijeb Dinamo na ždrijebu Konferencijske lige izvukao grčki PAOK! divider

PAOK vodi kontroverzni vlasnik Ivan Savvidis koji je prije šest godina bio glavna tema svjetske javnosti. Naime, Savvidis je na utakmici protiv AEK-a utrčao na teren s pištoljem oko pojasa i prijetio sucu zbog poništenog pogotka svoje momčadi.

Protutnjali kroz svoju grupu

Grci su protutnjali svojom grupom Konferencijske lige u kojoj su bili s Eintrachtom, Aberdeenom i HJK-om s pet pobjeda i tek jednim remijem, a i u ligi guraju odlično. Momčad našeg Dominika Kotarskog zaostaje samo jedan bod za vodećim AEK-om.

Napadački su itekako potentna momčad, zabili su najviše golova u grčkoj Superligi, čak 59 u 23 susreta, odnosno više od 2,5 gola u prosjeku po utakmici.

PAOK prema Transfermarktu vrijedi nešto više od 71 milijuna eura, dok Dinamov kadar procjenjuju gotovo jednakih 70,85 milijuna eura.

Ljetos kada smo pisali o PAOK-u njemački portal procijenio je Grke na 52 milijuna eura, ali što na račun dobrih igrača, što zbog pojačanja, gotovo su udvostručili svoju vrijednost.

Jurgen Klopp Ždrijeb Europske lige: Liverpoolu i Bayeru najlakši protivnici divider

Treba istaknuti da se PAOK uvelike pojačao od prošlogodišnjih dvoboja s Hajdukom, nekoliko iskusnih internacionalaca pojačalo je kadar trenera Razvana Lucescua.

Najvrjedniji eksponat je mladi 20-godišnji ofenzivni veznjak Giannis Konstantelias čija je vrijednost jedina dvocifrena (10 milijuna eura). U stopu ga slijede novopridošli Jonny Otto, bivši srpski wunderkind Andrija Živković i Brazilac Marcos Antonio.

Na crti je Dominik Kotarski za kojim postoji interes iz Liga petice, dok je najbolji strijelac momčadi Bugarin Kiril Despodov kojeg Dinamo itekako dobro poznaje iz susreta s Ludogorecom.

Je li Dinamo dobro prošao na ždrijebu?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider