Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
na rubu regularnosti

Novi kaos u Grčkoj: Predsjednik PAOK-a prijetio pištoljem, sudac naknadno priznao pogodak!

Nogometno prvenstvo u Grčkoj nalazi se na rubu regularnosti nakon svih događanja u posljednje vrijeme.

Predsjednik PAOK-a s pištoljem na travnjaku (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Bilo je tu svega. Postignuti pogodak u sudačkoj nadoknadi koji je sudac priznao, zatim poništio, da bi ga nakon utakmice ponovo priznao, gazda PAOK-a Ivan Savvidis uletio je na teren s pištoljem, a navijači su divljali na tribini. Disciplinska komisija imat će puno posla, a po svemu sudeći, bit će posla i za policiju.

 

Cirkus je počeo u 90. minuti utakmice kada je Fernando Varela doveo PAOK u vodstvo 1:0. Sudac Georgios Kominis pokazao je na centar, ali je nekoliko trenutaka kasnije poništio pogodak zbog navodnog zaleđa, ali ne strijelca Varele, nego njegova suigrača Mauricija.

Igrači PAOK-a i stručni stožer žestoko su prosvjedovali, a na teren je utrčao i vlasnik kluba Ivan Savidis koji je za pojasom imao pištolj. U njegovoj pratnji bili su tjelohranitelji, ali i predsjednik kluba, inače bivši slovački sudac Luboš Michel.

"Gotov si", vikali su Savidis i Michel sucu koji je zbog prijetnji prekinuo utakmicu. Uplašeni igrači AEK-a pobjegli su u svlačionicu, no, zanimljivo, sudac je naknadno priznao pogodak.

"Nakon konzultacija s pomoćnicima priznao sam gol, ali je Savvidisov upad na teren prekinuo meč," napisao je sudac u izvještaju.

Sudac je stadion, ali i Solun, napustio uz sudačku pratnju, baš kao i igrači AEK-a.

"U početku nismo bili zabrinuti za sigurnost, ali smo čuli da predsjednik imao pištolj. Tada smo se zapitali: Što ako poludi, možda ga izvadi i zapuca. Nenormalno je da se tako ponaša jedan predsjednik," kazao je trener atenskog sastava Manolo Jimenez. Dodajmo kako je u redovima AEK-a do 67. minute igrao hrvatski nogometaš Marko Livaja.

PAOK bi pobjedom preuzeo vodstvo na ljestvici ispred AEK-a. PAOK čeka naslov prvaka još od 1985. godine, dok je AEK zadnju titulu osvojio 1994. godine.

Na ljestvici vodi AEK sa 54 boda, PAOK je drugi sa dva boda manje, a Olympiacos je treći sa 50 bodova.

 

Podsjetimo, PAOK-u su uoči utakmice protiv AEK-a vraćeni bodovi (3) koji su mu oduzeti zbog navijačkih nereda na utakmici protiv Olympiakosa. Tada je predmet koji je doletio s tribine pogodio u glavu trenera gostiju Oscara Garciju, koji je potom prevezen u bolnicu.

Disciplinska komisija bila je tada donijela odluku i o suspenziji PAOK-ova stadiona, ali ju je dan uoči susreta s AEK-om poništila kako bi navijači ipak uveličali ovaj dvoboj. Nakon što je viđen s pištoljem oko pasa za vrijeme utakmice, neki su mišljenja da je predsjednik PAOK-a utjecao na takvu odluku...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider