Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''pobijedili bi vatrene''

Legendarni napadač tvrdi: ''Zvezdin naslov iz 91. veći je od finala Hrvatske na SP-u''

Proslavljeni makedonski napadač Darko Pančev tvrdi da je Zvezdin uspjeh veći od finala Svjetskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije godinu i pol dana hrvatski su nogometaši još jednom oduševili svijet. Visoko na mapu svjetskog nogometa Hrvatsku su još 1998. stavili Vatreni senzacionalnim trećim mjesto na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, a dvadeset godina kasnije nogometni se svijet još jednom poklonio Hrvatima u Rusiji.

Hrvatska je igrala najveću utakmicu u sportu uopće, što finale Svjetskog prvenstva i jest bez ikakve konkurencije. Nakon Zlatne kopačke iz 1998. godine, Hrvatska je ovaj put dobila i najboljeg nogometaša prvenstva, a kasnije i službeno najboljeg nogometaša godine – Luku Modrića. Podsjetimo, sve to u eri Lionela Messija i Cristiana Ronalda.

gol expired Kovač uzvraća udarac Bayernu? U užem krugu kandidata za preuzimanje slavnog kluba divider

No nekadašnji napadač Crvene zvezde, Darko Pančev tvrdi da je osvajanje Kupa prvaka beogradskog kluba 1991. godine veći uspjeh od hrvatskog srebra s Mundijala. Mnogi se, naravno, neće s njime složiti, a on svoju tvrdnju za Mondo opravdava ovako:

"Plasman Hrvatske u finale Svjetskog prvenstva, zajedno s plasmanom Mađarske i osvajanjem Europskog prvenstva od Grčke, kao i dva finala jugoslavenske reprezentacije na Europskom prvenstvu, najveći su reprezentativni uspjesi u ovoj regiji, a sigurno da je Zvezdina titula veći uspjeh od hrvatskog finala jer je ipak osvojen trofej'', smatra Makedonac.

Ide korak dalje te kaže:

''Moje je mišljenje da bi ta ekipa Zvezde na bilo kojem terenu bez ikakvih problema pobijedila ekipu Hrvatske koja je igrala u finalu Mundijala u Rusiji."

Pančev kaže da Zvezdin uspjeh više nitko neće ponoviti s ovih prostora, no danas je Liga prvaka ipak puno drukčije natjecanje od nekadašnjeg Kupa prvaka. Beograđani su za europski klupski naslov trebali izbaciti Grasshopper, Rangers, Dynamo Dresden i Bayern, a u finalu su na penale bili bolji od Marseillea.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider