Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nije nemoguće

Kovač uzvraća udarac Bayernu? U užem krugu kandidata za preuzimanje slavnog kluba

Niko Kovač jedan je od četiri kandidata za preuzimanje Borussije Dortmund.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Njemački mediji sve više pišu o potencijalnoj smjeni Luciena Favrea, nakon što je Borussia jedva izvukla bod kod kuće protiv Paderborna odigravši 3:3. Prema posljednjim informacijama, Švicarac ima samo utakmice protiv Barcelone i Herthe kako bi učvrstio svoju poziciju.

Međutim, već se naveliko piše o kandidatima za preuzimanje njegova posla. Bild navodi da postoje četiri kandidata za novog trenera u Dortmundu, a jedan je od njih i hrvatski stručnjak Niko Kovač.

Hrvatski je trener za vrijeme svog boravka u Frankfurtu skupio puno fanova i u Dortmundu, iako njegova smjena u Bayernu malo kvari sliku. No sama činjenica da je Kovač u užoj konkurenciji znači da takvo nešto nije nemoguće.

gol expired Borussia se spasila debakla u nadoknadi: Fenjeraš im strpao tri komada do poluvremena divider

Među ostalim kandidatima su Ralf Ragnick, šef sportskog razvoja u Red Bullu, a inače bivši trener Stuttgarta, Schalkea i RB Leipziga. Nedavno je bio povezivan s Bayernom, ali nije bio voljan preseliti se na Allianz Arenu kao privremena opcija.

Spominje se i Roger Schmidt, koji je bez posla otkad je napustio kineski Beijing Guoan u srpnju. On je nešto jeftinija opcija te bi njegov stil intenzivnog presing nogometa dobro došao Dortmundu.

Kao posljednja opcija spominje se Mauricio Pochettino, ali on je trenutačno kandidat za mnoge klubove jer je jedan od traženijih stručnjaka bez posla. Ako Borussia i želi osigurati njegove usluge, trebala bi vrlo brzo djelovati. No problem bi mogao biti nedostatak poznavanja njemačkog jezika.

gol expired Heroj ludog finala Cope igrač je europskog velikana: Trebao je biti velika zvijezda, hoće li dobiti novu šansu? divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider