Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nije se snašao u europi

Heroj ludog finala Cope igrač je europskog velikana: Trebao je biti velika zvijezda, hoće li dobiti novu šansu?

Odigrao je sezonu za pamćenje i spreman je za povratak u Europu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sve do 89. minute finala Copa Libertadoresa River Plate vodio je 1:0, a navijači argentinskog velikana već su slavili drugi uzastopni naslov prvaka Južne Amerike. Međutim, na kraju su se radovali kibici brazilskog Flamenga, umnogome zahvaljujući jednom čovjeku – Gabrielu Barbosi.

Gabigol je prvo u 89. minuti pravovremeno utrčao na drugu stativu i ugurao loptu u gol, pa je tri minute kasnije dovršio ludi preokret – izborio se za udarac protiv dvojice Riverovih braniča i ljevicom zakucao loptu u mrežu.

Gabigol je ovom izvedbom zaključio sjajnu sezonu – u 38 nastupa strpao je 31 gol. Međutim, samo tjedan dana nakon ovog finala slijedi mu povratak u klub s kojim ima ugovor – milanski Inter.

Došao kao buduća zvijezda, otišao kao promašena investicija

Barbosa je stigao u Inter još prije tri godine kao 20-godišnjak; najavljivali su ga kao buduću veliku zvijezdu i novog Neymara, a Inter je Santosu za njegove usluge isplatio 30 milijuna eura.

gol expired Navijači Reala poslali jasnu poruku Baleu: Nezapamćeni zvižduci i provokativni transparent divider

Međutim, nije se najbolje snašao u Europi, odigrao je devet utakmica za Inter i samo jednom zabio. Uslijedila je serija posudbi, prvo u Benficu, u kojoj je također zabio samo jedan gol (u pet nastupa), pa povratak u Brazil.

Barbosa se prvo vratio u svoj Santos i zabio 19 golova u sezoni, pa je otišao na novu posudbu u Flamengo i odigrao ovu sezonu za pamćenje.

gol expired Španjolci oduševljeni Modrićem: "Digao je Real iz pepela, najbolja utakmica otkad je došao" divider

Posudba istječe 31. prosinca, a s Interom ima ugovor sve do 2022. godine. Logički se nameće pitanje što će biti s njim – piše se da bi se mogao trajno preseliti u Brazil, ali i da bi mogao dobiti novu priliku u Interu.

Spreman je za povratak na europske travnjake

Gabigola su u početku karijere uspoređivali s Neymarom, ali s vremenom se profilirao kao ''devetka''. Napadačke pozicije u koncepciji Antonija Contea čvrsto drže Romelu Lukaku i Lautaro Martinez, pa je upitno bi li Gabigol dobio dovoljno prostora.

"Puno sam naučio u Interu, iako nisam imao puno prilike pokazati svoje mogućnosti. Bio sam motiviran, naporno sam radio, trudio sam se naučiti filozofiju svakog trenera. Možda bi s više konstante moja avantura u Interu bila potpuno druga priča", rekao je madridskom Asu.

gol expired Legenda koja je Mandži dala nadimak za GOL.hr: ''Znate priču kad je Ronaldo izgubio pa su mu se svi smijali? divider

U domovini mu ide sjajno, ali Gabigol je spreman za povratak na europske travnjake – u Interu ili negdje drugdje. Vidjet ćemo kako će se rasplesti njegova sudbina, hoće li ga Inter poslati na novu posudbu ili će pronaći novog poslodavca.

"Osjećam da sam spreman zabijati u Brazilu, Engleskoj, Njemačkoj ili Španjolskoj", rekao je Gabigol.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider