Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
žrtva mentalnog bolesnika

Izbodeni nogometaš uspješno operiran, poznato kad se vraća na teren

Nogometaš Monze Pablo Mari izbivat će s terena najmanje dva mjeseca

Pablo Mari (Foto: Afp)

Nogometaš Monze Pablo Mari izbivat će s terena najmanje dva mjeseca, nakon što je u petak podvrgnut operativnom zahvatu zbog ubodnih rana koje je zadobio tijekom napada u trgovačkom centru u Assagu.

Španjolski nogometaš je bio jedna od šest žrtava 46-godišnjeg mentalnog bolesnika koji za napad iskoristio izloženi kuhinjski nož u trgovini Carrefour, a njime je ubio 47-godišnjeg Bolivijca koji je tamo radio te ranio još jednog radnika i četiri kupca. Nijedna od ozlijeđenih osoba nije životno ugrožena.

Pablo Mari Životna borba nogometaša Arsenala: Mora na operaciju nakon što je izboden nožem divider

Rekonstruirali mu mišiće u leđima

Iz milanske bolnice Niguarda, u kojoj je španjolski nogometaš operiran, priopćili su da su Mariju morali rekonstruirati dva mišića u predjelu leđa.

"Ovakav tip ozljede mišića uobičajeno zahtijeva dva mjeseca mirovanja prije povratka fizičkim aktivnostima", priopćili su iz bolnice te dodali da je operativni zahvat bio uspješan i da 29-godišnjem stoperu slijedi oporavak.

"Imao sam sreće, jer sam ispred sebe vidio čovjeka kako umire", izjavio je španjolski nogometaš koji je u Monzu stigao kao posuđeni igrač iz londosnkog Arsenala.

Pablo Mori Pomahnitali muškarac nasrnuo na nogometaša Arsenala i izbo ga nožem! Jedna osoba smrtno stradala divider

Napadača zaustavio bivši igrač Napolija

Iz talijanske podružnice francuskog lanca supermarketa poručili su da će noževi biti uklonjeni iz izloga, nakon što su razgovarali s predstavnicima državnog odvjetništva u Milanu te dodali da razmišljaju i o dodatnim sigurnosnim mjerama.

Talijanski dnevnik "Il Corriere della Sera" je izvijestio da je jedan od prvih ljudi koji je zaustavio napadača bio bivši igrač Napolija, Intera i Bologne 51-godišnji Massimo Tarantino.

Iz Monze su u od vodstva Serie A tražili odgodu prvenstvenog dvoboja koji bi u ponedjeljak trebali odigrati na svom stadionu protiv Bologne, navodeći da je momčad "u stanju šoka". No, prema izvoru iz Serie A, utakmica neće biti odgođena.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider