Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Orlovi visoko lete

Bivša zvijezda Bayerna i engleske reprezentacije nahvalila Rebića: "Chelsea mora paziti"

Bivši engleski reprezentativac Owen Hargreaves upozorio je Chelsea da mora vrlo ozbiljno shvatiti Eintracht…

Ante Rebić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Eintracht Frankfurt napravio je ono što je možda trebao napraviti i zagrebački Dinamo. Orlovi su se postavili hrabro u uzvratu na Waldstadionu i izbacili Benficu u četvrtfinalu Europske lige.

U fantastičnoj atmosferi Eintracht je pobijedio Benficu s 2:0 te je tako nadoknadio zaostatak iz Lisabona gdje je izgubio 4:2. Na taj je način nastavljen preporod nekoć velikog njemačkog kluba, koji se posljednji put plasirao u polufinale nekog europskog kupa prije 39 godina, točnije 1980., kada je i osvojio Kup UEFA-e.

Pet kola prije kraja Bundeslige Eintracht drži četvrtu poziciju koja vodi u Ligu prvaka, a sada se plasirao u polufinale Europske lige, gdje će igrati protiv Chelseaja. Prva utakmica igra se u Frankfurtu 2. svibnja, a uzvrat u Londonu sedam dana kasnije.

Hargreaves nahvalio Eintracht i Rebića

Odličnu utakmicu protiv Benfice odigrao je hrvatski reprezentativac Ante Rebić, koji je sudjelovao u akciji kod prvog gola, a kod drugog je bio asistent strijelcu Sebastianu Rodeu. Rebić zbog kumulativnih žutih kartona neće igrati u prvoj utakmici polufinala.

To je popriličan udarac za jedinog preostalog njemačkog kluba u europskim kupovima, no Eintracht je pokazao da ima kvalitetu i da bi mogao biti tvrd orah favoriziranom Chelseaju.

Na to je Londonce upozorio i bivši proslavljeni engleski reprezentativac i igrač Bayerna Owen Hargreaves.

„Eintracht prolazi bajkovitu priču. Imaju briljantnu napadačku liniju, a imaju i inovativnog trenera“, kazao je Hargreaves u razgovoru za engleske medije.

Istakao je najjače adute Eintrachta i poručio da Chelsea mora biti izuzetno oprezan.

"U Luki Joviću, Anti Rebiću i trenutačno ozlijeđenom Sebastienu Halleru Adi trener Adi Hütter ima opasan napadački tercet. Oni su udarna igla dobro uigrane i dinamične momčadi koja najčešće igra u 3-5-2 sustavu i zbog toga možda neće odgovarati Sarrijevoj uobičajenoj 4-3-3 formaciji.“

"Chelsea mora ozbiljno shvatiti Eintracht"

Hargreaves je istakao i veliku Rebićevu važnost u Eintrachtovoj igri.

„On može igrati u napadu, ali i iza leđa isturenih napadača. Često dolazi iz pozadine i probija protivničke redove. Može se reći da Rebić najčešće djeluje s vrha veznog reda koji sačinjavaju Gelson Fernandes i Sebastia Rode, Mijat Gaćinović ili Jonathan De Guzman. Radi se o vrlo agilnim igračima koji znaju, a mogu i puno trčati. Danny Da Costa i Filip Kostić bočni su igrači koji mogu probiti i ući iza leđa protivničke obrane“, kazao je bivši engleski reprezentativac koji je i govorio u superlativima o Rebiću dok je još igrao za mladu hrvatsku reprezentaciju.

„Ako netko misli da će Chelsea lako u finale, grdno se vara. Možda izgleda dobar ždrijeb za Chelsea, ali uvjeravam vas da to nije tako. U Chelseaju moraju vrlo ozbiljno shvatiti Eintrahct“, kazao je Hargreaves, koji je početkom 2000-ih u dresu Bayerna osvojio Ligu prvaka i četiri njemačka prvenstva.

 


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider