Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Borba za vrh

Ovog vikenda vraća se 1. HNL, i to u velikom stilu: Prvak dočekuje doprvaka, Hajduk želi treću uzastopnu pobjedu na Rujevici

Ovog vikenda na rasporedu su dva derbija 16. kola 1. HNL, Dinamo - Osijek i Rijeka - Hajduk

Nakon reprezentativne pauze ovog vikenda vraća se HT Prva liga, i to u velikom stilu. Četiri najbolja hrvatska kluba sudarit će se međusobno, u dva sjajna derbija, Dinamo - Osijek i Rijeka - Hajduk u još jednom Jadranskom derbiju.

Naravno, to nije sve. Igra se svih pet utakmica 16. kola 1. HNL, a bit će zanimljivo i u borbi za ostanak. Međutim, dva derbija ipak privlače najveću pozornost.

Na vrhu ljestvice potpuna je gužva, vode Rijeka i Osijek s istim brojem bodova, prati ih Dinamo, a Hajduk je četvrti.

Međutim, Dinamo ima utakmicu manje od ostalih momčadi s vrha tablice pa je realnije kazati da zapravo Hajduk sada zaostaje, dok su ostale tri momčadi poprilično izjednačene.

Prvi će na teren izaći Dinamo i Osijek u derbiju 16. kola na maksimirskom stadionu. Od posljednjeg susreta prošla su tri nepuna mjeseca, tada je Dinamo u osječkom Gradskom vrtu nadigrao domaćine sa 2:0. Prvi je pogodak zabio Kristijan Jakić, kojeg više nema u klubu, a za konačnih 2:0 autogol je postigao Danijel Lončar.

Lukas Kačavenda Ovaj srednjoškolac je novi hit-igrač 1. HNL: Predvodi mlade Vatrene, a u inozemstvo ne žuri - "Htio bih ostati dvije, tri sezone" divider

Osječani su sad željni uzvrata, tim više što su trenutačno ispred Dinama, a "Modri" bi novom pobjedom potvrdili dominaciju protiv glavnog izazivača. Sličnu dozu intrigantnosti donosi i jadranski derbi na Rujevici.

U prvom susretu ove sezone, krajem kolovoza, Split je još tresla euforija, jer Hajduk je tada bio u naletu, prvi na ljestvici, i favorit protiv Rijeke.

Međutim, Riječani su već na poluvremenu poveli sa 2:0, pogocima Ivana Tomečaka i Josipa Drmića, dok su u nastavku susreta nogometaši Hajduka uspjeli samo smanjiti na 2:1 preko Josipa Eleza.

gol expired Dani Olmo nije zaboravio voljenu Hrvatsku: Na Instagramu odao počast Vukovaru divider

Od tada, Hajduk je još pao, i smijenio je trenera. A baš Rijeka drži prvo mjesto, i sad dočekuje Hajduk u novom derbiju.

Od ostalih momčadi koje gledaju u leđa velikoj četvorci, Lokomotiva i Gorica čvrsto su na petom i šestom mjestu. Teško će na vrh ili dno tablice, i baš ove nedjelje igraju međusobni ogled.

Upravo kao i dva kluba u najgoroj situaciji, Dragovoljac i Slaven, koji sutra otvaraju kolo.

Naravno, preostala tri susreta 16. kola bit će u sjeni dva velika derbija, Dinamo i Osijek igraju ove subote od 15 sati, dok Rijeka i Hajduk igraju u nedjelju, od 17:30.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider