Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Ovakve pobjede Modrima su postale čista rutina: Pokazatelj da je Dinamo izrastao u respektabilan europski klub

I kada im nije išlo, Modri su bili strpljivi i uporni, nisu gubili živce i srljali naprijed, nisu im se linije raspadale, što im se u prošlosti često znalo događati.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo može biti prilično zadovoljan ostvarenom prednošću (2:0) protiv Omonije u prvoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka. Ciparski prvak pokazao se kao nezgodan suparnik.

Bila je to tvrda utakmica u kojoj su Modri još jednom pokazali da su izrasli u respektabilnu europsku momčad. Način na koji Dinamo pobjeđuje u Europi fizički solidne, ali kvalitativno ipak nedorasle protivnike može se nazvati rutinom.

Dinamo izrastao u respektabilan europski klub

Čak i kada ne igra briljantno, Dinamo to ipak relativno sigurno riješi kad igra s momčadima tipa Omonije. Očito je da su uspjesi u Europi Modrima jako podigli samopouzdanje. To im je nekoć nasušno nedostajalo.

I kada im nije išlo, i kad se činilo da su se Ciprani razmahali, Modri su bili strpljivi i uporni, nisu gubili živce i srljali naprijed, nisu im se linije raspadale, što im se u nešto davnijoj prošlosti često znalo događati.

gol expired Lovro Majer: "Unatoč svemu mislim da smo u boljoj formi sad, nego prošle godine" divider

Nisu su se Modri uznervozili ni kada su im se ozlijedila dva ponajbolja igrača Arijan Ademi i Luka Ivanušec. I dalje su se čvrsto držali postavljenog taktičkog plana.

Utakmica traje 90 minuta, ne mora se ništa na ho-ruk, sve se može riješiti i u nekoliko zadnjih minuta. Bilo je bitno ne primiti pogodak i zadržati koncentraciju, jer Ciprani su morali popustiti. Takve momčadi u pravilu ne mogu držati visoku razinu usredotočenosti cijelu utakmicu.

Prolazi li Dinamo Omoniju nakon 2:0?

Ukupno glasova:

Majer junak utakmice

Dinamo je strpljivo čekao svoju šansu i dočekao ju je. Individualna kvaliteta na kraju je ipak došla do izražaja. Lovro Majer otvorio je ciparskog prvaka, zna se da je prvi gol uvijek najvažniji.

Omonia je izgubila loptu u opasnoj zoni, a Dinamov veznjak majstorski se riješio čuvara i elegantno pogodio mrežu. Majer je odličnu partiju zaokružio asistencijom za drugi pogodak, koji je postigao Kristijan Jakić.

gol expired Damir Krznar: "Imali smo problema s tim u prvom dijelu, ali kroz strpljivu igru smo došli do prilika i realizirali dvije" divider

Ostvarena prednost trebala bi biti dovoljna za prolazak dalje. Naravno, samo ako Dinamo ostane do kraja ozbiljan i ako u uzvratu bude išao na pobjedu. Prema izjavama se može zaključiti da su Modri svjesni toga da ništa nije gotovo i da neće kalkulirati.

U paklu Nikozije 

S takvim pristupom teško da je iznenađenje moguće, čak i ako se bude igralo po velikoj vrućini. Vidjet ćemo koja će biti satnica, hoće li se igrati dok je sunce još visoko, no ako bude vruće za Zagrepčane, bit će i za igrače Omonije. U paklu Nikozije nikome neće biti lako, pa ni igračima Omonije.

Nisu ni oni imuni na takve uvjete, ima tu i dosta stranaca. Najvažnije je što je razlika u kvaliteti prilično vidljiva. To se ne može prebroditi preko noći. U proteklim sezonama ova momčad Dinama pokazala je da je u stanju polako, ali sigurno dizati formu, ići naprijed iz utakmice u utakmicu. Može se očekivati da će Dinamo za tjedan dana biti još malo bolji. Ako bude tako, neće imati prevelikih problema.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider