Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
počela nova era

Zbrka na predstavljanju Barcine zvijezde: Zvižduke zamijenile ovacije!

Ousmane Dembele predstavljen je na Camp Nouu pred više od 10 tisuća navijača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dok era Lionela Messija u Barceloni još traje, završila je ona Neymara. U međuvremenu je počela ona Ousmanea Dembelea, 20-godišnjeg nogometaša kojem se predviđa velika, velika karijera. Upravo je mladi Francuz stigao kao zamjena za Neymara, a mnogi će se složiti kako Barca nije pogriješila s ovom kupovinom.

Od 222 milijuna eura, koliko je Barcelona zaradila od prodaje Brazilca, najmanje 105 milijuna potrošila je na Dembelea, a uz razne bonuse ta će se cifra sigurno popeti (maksimalno do još 40-ak milijuna).

Francuski nogometaš predstavljen je posljednjeg ponedjeljka mjeseca kolovoza pred najmanje deset tisuća navijača na Camp Nouu. Toliko su zainteresiranih odlučili pustiti na stadion u Barceloni, a neki od njih ponekim su zviždukom protestirali zbog kašnjenja u programu dana posvećenog potpisu ugovora s novom zvijezdom.

Program kasnio, navijači zviždali

Navodno se čekao dokument kojim se dokazuje kako Dembele nije više ugovorno vezan s Borussijom, no na kraju je s oko sat vremena zakašnjenja Dembele napokon dobio dozvolu i potpis se dogodio. Velik broj reportera strpljivo je čekao njegov izlazak na teren koji se na kraju dogodio uz ponešto nervoze na tribinama. Zato je prvo izašao kroz predsjedničku ložu u odijelu, a ne na teren u dresu.

Era Dembelea je tako počela pravom zbrkom uzrokovanom birokratskim problemima. Sve je izgledalo pomalo nelagodno za predsjednika Bartomeua koji je velikom brzinom rješavao svoj dio potpisa ugovora, samo kako bi njegov novi igrač izašao pred nestrpljive navijače.

Ovacije za novu veliku zvijezdu

Ubrzo je izašao na teren Camp Noua u opremi Barcelone s brojem 11 na leđima i odradio standardno tehniciranje i žongliranje, za razliku od nekih mu kolega prilično uspješno. Izgledao je oduševljeno, ako je tremu i imao, nije se mogla primijetiti. Barca je dobila igrača koji je bio njezin navijač. Potvrdili su to njegovi brojni kolege i prijatelji posljednja dva dana. Barca je bila i ostala Barci dugogodišnji san.

''Uvijek sam želio igrati u Barceloni, to je najbolji klub na svijetu kojem želim donijeti brojne titule. Nadam se kako ćemo imati dobru sezonu. Visca Barca!'', poručio je Dembele i dobio velike ovacije navijača.

Ispucavao je lopte prema navijačima podjednako desnom i lijevom nogom. On je jedan od onih nogometaša koji igra dobro s obje noge, što je sigurno jedna od karakteristika buduće velike zvijezde svjetskog nogometa.

Debi bi trebao imati u gradskom derbiju s Espanyolom 9. rujna, a tri dana kasnije slijedi velika utakmica protiv Juventusa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider