Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kao stvoren za redse

Veliko pojačanje za Kloppa: Nekoć najskuplji igrač u povijesti Barce ide u Liverpool?

Teško je oteti se dojmu da njegova budućnost dugoročno nije u Barceloni - zainteresiranih sigurno neće nedostajati.

Ousmane Dembele (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ousmane Dembele postao je najskuplje pojačanje u povijesti Barcelone kada je u ljetnom prijelaznom roku 2017. stigao iz Borussije Dortmund za, prema Transfermakrtu, 115 milijuna eura.

Njegov transfer nadmašio je tek Phillipe Coutinho oko pola godine kasnije, kada je u zimskom prijelaznom roku stigao iz Liverpoola za 130 milijuna eura.

Bio je to drugi veliki posao između engleskog i katalonskog velikana u novijoj povijesti – 2014. u velikom je transferu iz Liverpoola u Barcelonu stigao Luis Suarez. Prema informacijama engleskih i katalonskih medija, ova dva kluba uskoro bi mogla opet poslovati, ali kupac bi ovoga puta bio Liverpool.

Nikad se do kraja nije uklopio u Barcelonu

Oko godinu dana nakon dolaska u Barcelonu, ostaje dojam da se Dembele nikad nije do kraja uklopio u igru katalonskog kluba. Mladi Francuz nikad nije postao neupitni starter, a upitan je čak i status prve zamjene.

Primjerice, u utakmici 3. kola Lige prvaka protiv Intera Ernesto Valverde nije mogao računati na Lionela Messija, a u prvu postavu uvrstio je – Rafinhu. Dembele je ostao na klupi kao neiskorištena zamjena, a u igru su ulazili igrači poput Nelsona Semeda (umjesto Rafinhe) i Munira El Haddadija (umjesto Coutinha).

Ousmane Dembele (Foto: AFP) Ousmane Dembele (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Sve su to signali koji govore kako je Dembeleova budućnost u Barceloni upitna. Katalonski RAC1 izvijestio je da je Dembele bio predmet rasprave na jednom od zadnjih sastanaka uprave Barcelone. Prema njihovim informacijama, zaključili su da je Dembele na prodaju ako stigne odgovarajuća ponuda.

U katalonskim medijima sve je više otvorenih kritika na Dembeleov račun - najčešće mu zamjeraju da se jednostavno nije uklopio u Barcinu nogometnu filozofiju. Katalonski Sport tako piše kako često djeluje odsječeno od kolektiva te da se ne uklapa u trokute i kombinatoriku Barcelone, zbog čega bi eventualno mogao potražiti novu destinaciju.

Liverpoolu bi legao kao ''kec na desetku''

Kao jedna od najlogičnijih opcija nameće se Liverpool sa stilom igre koji bi francuskom reprezentativcu puno više odgovarao. Brzi i okomiti heavy metal nogomet Jürgena Kloppa izgleda kao stvoren za Dembelea - razni engleski mediji sve češće povezuju Francuza i engleski klub.

Klopp je na jednoj od posljednjih press-konferencija dobio i otvoreno pitanje hoće li pokušati dovesti Dembelea. Njemački trener je, u svom stilu, uz široki osmijeh na licu i šaljivim tonom, rekao da je zainteresiran ako ga Barcelona želi prodati.

Međutim, kako kaže stara poslovica – u svakoj šali, pola istine. Iako je Klopp dodao da nikad ne komentira transferne glasine, vjerojatno ne bi imao ništa protiv Dembelea u svojoj momčadi. Posebno jer mu je glavni konkurent za naslov Manchester City, a za borbu s moćnim strojem Pepa Guardiole - pojačanja nikad dosta.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider