Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nisu štedjeli ni riječi

Otvoreno pismo izborniku Daliću: ''Uživajte u umjetnom klubu, postali ste filijala mafijaša''

Zlatko Dalić je na klupi hrvatske reprezentacije zamijenio Antu Čačića i osigurao Vatrenima dodatne kvalifikacije za odlazak na SP.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Posljednjih dana Zlatko Dalić poziva javnost na podršku reprezentaciji uoči odlučujućih utakmica protiv Grčke za plasman u Rusiju. Njegov dolazak na klupu neki su povezali i s dobrim odnosima s Mamićima, što je on demantirao, ali jedna od vrućih tema svakako je njegova uloga u varaždinskom nogometu.

Naime, Dalić je danas aktivan kao jedan od ključnih ljudi drugoligaša Varaždina, a koji je nastao na temeljima nekadašnjeg Varteksa, koji je uništen i izbačen iz lige. A Šuker je taj Varaždin dekretom prebacio iz treće u drugu ligu. No, navijači starog Varteksa izgradili su novi klub istog imena, a izborniku Daliću obratili su se otvorenim pismom:

''Poštovani "gospon" Zdravko, ups hoćemo reći Zlatko (makar nismo puno fulali), ovih dana iskačete iz paštete, vidimo pozivate na neko ujedinjenje, pa ajde da vam se obratimo!

I sami znate da smo miljama daleko od nekog dogovora (uostalom, mi smo ti koji su prvi pružili ruku ujedinjenja prije 2 godine no glatko smo odbijeni uz podsmjeh i sprdanje), da to u ovom trenutku nije realno, a sad bumo vam napisali i zakaj:

1. Prije desetak godina bili ste sportski direktor starog kluba i potpisivali ste ugovore sa igračima koje ste znali da nećete moći ispoštovati. Upravo radi tih igrača koje ste vi doveli klub je izbačen (nisu krivi igrači koji su tražili zarađeno, krivi ste vi jer ste im ponudili novac koji ste znali da nemate).

2. Nije vas u gradu bilo cca 10 godina, a vratili ste se "spasiti" varaždinski nogomet? Okupili ste oko sebe "legende", prodajete priču o "novim erama" i spašavanju nogometa, pa nas baš zanima ko bu to od vas spasil varaždinski nogomet? "Legende" koji su svoj obraz i klub prodali za "šunke i kulene"?

3. Jednom prilikom gostovali ste u sportskoj emisiji te kao glavni problem propadanja kluba unatoč svim uhljebima koji su godinama praznili klupsku blagajnu, unatoč igračima koji su unaprijed znali kakav će biti ishod utakmice, vi ste stavili naglasak da su navijači napustili klub!? "Gospon" Zdravko, hoćemo reći Zlatko, nismo mi napustili klub, nego smo se maknuli od uhljeba, lopova i kriminalaca te uzeli svoj VARTEKS (kojeg je ta ista banda napustila i ponizila ga promjenom imena) sa sobom kojeg i dan danas nosimo! To je klub koji je obilježil naše živote, našu mladost. To je klub koji je naša najveća ljubav. To je klub kakav on treba biti, klub navijača koji nošen našom slijepom ljubavlju raste iz dana u dan unatoč vašim podmetanjima nogu na svakom našem koraku!

4. Od prvog dana podcjenjujete ljude koji su i vama nekad skandirali, koji su proputovali cijelu Europu za voljeni klub, potrošili novce, živote za nešto što vi nikad nećete razumijeti, a to je VARTEKS! Podcjenjujete navijače koji su školovaniji i pošteniji od vas i vaših suradnika, smatrate nas zadnjim šljamom i rupom, a ima nas više fakultetski obrazovanih nego u cijelom vašem umjetnom klubu i HNS-u zajedno.

5. O vašim suradnicima iz sadašnje uprave nećemo trošiti niti slova, al' veli jedna pjesma "šutnja je često jača i od riječi"...

6. Postali ste filijala mafijaša protiv kojega se borimo (i borit' ćemo se i dalje), mafijaši vam pune klupsku blagajnu i guraju vas kroz razne prečice u prvu ligu! "Gospon" Zlatko, mi u tome nismo i ne želimo sudjelovati, mi se ne prodajemo za besplatne karte i ne mislimo se držali za ruku sa najvećim grobarima hrvatskog nogometa!

I molimo vas nemojte skupljat jeftine poene o pričama kako ulažete vlastiti novac u klub, jer i mi na jednak način financiramo PRAVI VARTEKS svih ovih godina! Jedina razlika između vas i nas je ta što vama to nije problem jer novaca imate (izvora je puno, samo pitanje je koji interes stoji iza toga), al' htjeli bi vas vidjeti da ste u našoj poziciji pa da morate izdvajati zadnju kunu iz džepa kako bi klub išao naprijed. Također mi nemamo pomoć grada, zajednice koju imate vi, a ni nemamo saveznika u Maksimirskoj 128 koji vam priskoči kad zaškripi.

Mogli bi vam pisati još, al' imamo svoje živote, posao i obitelj, i nemamo volje trošiti naše vrijeme za opravdavanje "izborniku" i produženoj ruci velikog šefa iz svečane lože. Uživajte u svom umjetnom klubu, uživajte u svojoj "izborničkoj" funkciji reprezentacije kojoj je nažalost ostalo samo ime.

Mi idemo dalje svojim putem, punim srcem i neopisivom ljubavlju, idemo dalje cestom poštenja i vjere u nogomet koji se ipak (htjeli vi to priznati ili ne) igra zbog navijača!

'Ima jedna duga cesta...'''

"Klošari i ološ" iz Udruge navijača White Stones

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider