Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
realna vrijednost

Otkrivena otkupna klauzula za Gvardiola: Ako netko ovo ponudi, može ga kupiti!

Joško Gvardiol na meti je brojnih velikana, ali rijetki ga mogu toliko platiti.

Joško Gvardiol (Foto: Afp)

Više nije tajna da je Joško Gvardiol trenutačno najtraženiji nogometaš svijeta. Nema tko ne želi mladog hrvatskog stopera, no rijetki ga mogu i platiti.

Leipzig je odbio neke ponude prošlog ljeta, navodno je Chelsea poslao 90 milijuna za Hrvata, no to je sve propalo. No Gvardiol je zablistao u Katru, bio je prema mnogima najbolji stoper prvenstva i tako je zaludio velikane.

Nekoliko dana nakon kraja turnira procurila je i otkupna klauzula za njega. Navodno u ugovoru stoji 110 milijuna eura. Prema tome, ako Chelsea ili bilo koji drugi velikan odluči isplatiti toliki iznos, u svojim će rukama imati hrvatskog majstora.

Joško Gvardiol Ključan dokaz o krađi za Gvardiola i Livakovića, a jedan Vatreni odigrao je strašan turnir divider

Klauzulu je otkrila novinarka Bilda Yvonne Gabriel, a sve je potvrdio Florian Plettenberg, njemački stručnjak za transfere koji radi za Sky Sports.

Nijemci su jako tvrdi u pregovaranju, ne žele pustiti Gvardiola, no ako stigne ponuda od 110 milijuna eura, teško će uspjeti zaustaviti transfer.

Četiri opcije

Kako smo već i napisali, nema tko ga ne želi, ali Gvardiola trenutačno mogu platiti samo četiri kluba, a to su Chelsea, Real Madrid, Manchester City i PSG.

Najviše se pisalo o njegovu odlasku u Chelsea, ali visoko kotira i Real Madrid u povijesnom transferu.

Ako Gvardiol ode za toliki novac, sigurno postaje najskuplji stoper svih vremena i jedan od najskupljih nogometaša općenito. Skočio bi na osmo mjesto vječne ljestvice, ispred njega bi bili samo transferi Lukakua, Grealisha, Griezmanna, Coutinha, Felixa, Mbappea i Neymara.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider