Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
gdje su nagrade?

Ključan dokaz o krađi za Gvardiola i Livakovića, a jedan Vatreni odigrao je strašan turnir

Hrvatski nogometaši bili su među najboljima na Svjetskom prvenstvu u statističkim podacima, a ovo je dokaz da su Gvardiol i Livaković pokradeni.

Galerija Joško Gvardiol Amrabat faulirao Gvardiola Gvardiol, Modrić i Livaja +7 Luka Modrić i Ivan Perišić

Završeno je još jedno svjetsko nogometno prvenstvo i još jedno koje je bilo sretno za hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

Vatreni su u razmaku od četiri i pol godine osvojili srebro i broncu i tako postali jedna od najuspješnijih nacija s tri medalje.

Hrvatska je odigrala sjajno, srušila i veliki Brazil, koji je po mnogima bio favorit turnira, no čudesni Dominik Livaković paradama je spašavao Vatrene, a ponovno je odličan bio i Joško Gvardiol, veliki hit Svjetskog prvenstva.

Mario Mandžukić i Cristiano Ronaldo Mandžukić jednom objavom na Instagramu ponovno zaludio navijače Juventusa divider

Gvardiol je oduševio i najveće kritičare, posebno je bio nevjerojatan protiv Belgije, gdje Lukaku nije mogao pored njega, no unatoč svim odličnim igrama nije dobio nagradu za najboljeg mladog nogometaša Svjetskog prvenstva, a još je i zabio gol u dvoboju za treće mjesto.

Perišić u vrhu

Cijeli svijet se slaže u jednom, a to je da su Joško Gvardiol i Dominik Livaković morali dobiti nagrade za najbolje. Gvardiolu je trebala ići ona za najboljeg mladića današnjice, a Livakoviću za najboljeg golmana turnira.

Mnogi svjetski mediji ističu njihovu statistiku, a u dvije kategorije su ispred svih igrača na prvenstvu. Ugledni Bleacher Report objavio je statistike najboljih igrača na prvenstvu, pa su se tako na popisu našli Gvardiol, Livaković, Modrić, Perišić i Kovačić.

Ivan Perišić i Neymar Ivan Perišić i Neymar (Foto: Afp)

Krenimo redom… Ivan Perišić je najbolji asistent prvenstva, no prvo mjesto dijeli čak s četvoricom, po tri asistencije su skupili Messi, Fernandes, Griezmann i Kane. Perišić je na i na popisu igrača koji su uputili najviše udaraca u okvir gola. Ivan je četiri puta zapucao u okvir, samo su Olmo, Giroud, Mbappe i Messi ispred.

Livakovićeva dominacija

Livaković brani šut Neymara Livaković brani šut Neymara (Foto: Afp)

Hrvatski golman upisao je 24 obrane u sedam utakmica i po tome je najbolji golman turnira. Iza njega je Szczesny s 21 obranom, Noppert je imao 18, lloris 17, a Milinković-Savić je ostao na 15. Među petoricom nema Argentinca Martineza koji je dobio nagradu za najboljeg i tu je Livaković nezasluženo izostavljen.

Gvardiol najjači

Joško je čak 37 puta počistio opasne šanse pred hrvatskim golom, idući iza njega su Saiss i Koulibaly s 30, Lovren je odmah na trećem mjestu s 29, tu su još Romero s 26 i Otamendi i Yoshida s 24.

Pozicija Gvardiola i Lovrena dokazuje koliko je hrvatska obrana zapravo bila dobra.

Gvardiol se našao i na drugom mjestu u presječenim loptama. Napravio je to 11 puta, samo je Tchouameni ispred sa 14. On je ionako veznjak, pa Gvardiol i tu dominira u obrani.

Na ljestvicu je ušao i Luka Modrić, koji je na deset presječenih lopti u sedam nastupa.

Kovačiću, majstore!

Mateo Kovačić Mateo Kovačić (Foto: Guliver image)

Pomalo se nezasluženo malo priča o Mateu Kovačiću, koji je odigrao turnir života. Kovačić je skupio najviše osvojenih duela, i to 17, prvo mjesto dijeli s Hakimijem.

Kovačić je rasturio u veznom redu, posebno je bio jak protiv Brazila, gdje je uništavao brazilske zvijezde.

 

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider