Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Cijeli lanac događaja

Otkriveni detalji Messijevog odlaska iz Barcelone: Iza svega je stajao predsjednik Real Madrida?!

Argentinac ljetos nije mogao potpisati novi ugovor s Barcelonom. Postao je slobodan igrač i prešao u PSG.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Odlazak Lionela Messija u PSG navijači Barcelone još uvijek ne mogu preboljeti, vjerojatno i neće moći nikada, a sad im je dodatnu sol na ranu natrljao Javier Tebas, predsjednik La Lige.

On je u razgovoru za Cope ispričao kako je cijeli lanac financijskih događanja utjecao na prelazak Argentinca u PSG. Sve skupa povezano je s propalim pokušajem osnivanja Superlige zbog čega se s Tebas svojedobno posvađao s predsjednicima Barcelone i Real Madrida, Joanom Laportom i Florentinom Perezom.

S Laportom je u međuvremenu izgladio nesporazume pa ga je ovaj pozvao u svoju kuću na večeru.

Perezov potpis trebao je Barci

"Večerao sam u Laportinoj kući i on je pristao potpisati ugovor s CVC-em vrijedan dvije milijarde i 400 milijuna dolara", započeo je svoju ispovijest Tebas.

CVC je investicijski fond koji je trebao pomoći dvama najvećim španjolskim klubovima da prebrode financijsku krizu. Potpisom tog ugovora i Barca i Real bili bi riješili sve svoje nevolje i mogli bi mirno zaploviti u bolju budućnost, a koketiranje sa Superligom ne bi im uopće bilo potrebno.

"Postojao je dogovor, da je Barca potpisala ugovor, da 15 posto iz iznosa koji bi joj pripao može uložiti u potpisivanje novih igrača. Rekao sam Laporti da će Perez to pokušati minirati, ali on je ustrajao."

U konačnici, ispostavilo se da je Tebas bio u pravu. Real Madrid odnosno Perez nije htio staviti svoj potpis na ugovor sa CVC-em pa je priča propala, a Barca se uskoro našla u bezizlaznoj situaciji. Ruke su joj bile vezane i nije bilo prostora da se s Messijem potpiše novi ugovor.

Laporta je naknadno izjavio kako je i on bio protiv takvog ugovora jer bi on uključivao 50-godišnju otplatu tih ulaganja.

"Nisam bio spreman staviti pod hipoteku budućnost kluba sljedećih pola stoljeća", pričao je čelni čovjek Barce. Međutim, malo tko će mu povjerovati u to, jer Laporta bi vjerojatno sve dao da njegov povratnički mandat na mjestu predsjednika Katalonaca nije započeo odlaskom najvećeg igrača u povijesti kluba.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider