Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nikad bliže

Ostane li Rusija suspendirana u Europi i sljedeće sezone, pobjednik Kupa doći će na korak od skupina u Europi

Pobjednik hrvatskog Kupa mogao bi sljedeće sezone krenuti od 3. pretkola Europske lige, ako situacija u Ukrajini potraje...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski nogomet s pojačanim interesom prati situaciju s Rusijom u međunarodnim natjecanjima, jer ako ostanu suspendirani i u novoj sezoni, pobjednik hrvatskog Kupa ima jako dobre izglede da se sljedeće sezone plasira u Europsku ligu i sjajne za grupnu fazu Konferencijske lige.

Time bismo došli jako blizu statusa da u sljedećoj sezoni pobjednik Hrvatskog kupa ide u treće kvalifikacijsko kolo Europske lige. Zato ovo polufinale Kupa između Rijeke i Osijeka u srijedu na Rujevici, odnosno poljudsko finale s Hajdukom imaju pojačan značaj.

gol expired Rijeka pogotkom u 118. minuti osigurala finale Kupa na Poljudu: Ruski nogometaš zabio za pobjedu divider

Hajduk, Rijeka i Osijek igraju možda za veći ulog

Plasman u treće pretkolo EL-a značio bi samo dva koraka do skupina tog natjecanja, a u slučaju ispadanja korak do plasmana u skupine Konferencijske lige jer ispadanje iz tog trećeg kola, osigurava playoff za KL. Ostanu li ruski klubovi u Europi, tada će sva tri hrvatska predstavnika (izuzev novog prvaka) morati proći po tri pretkola u kvalifikacijama Konferencijske lige gdje neće imati pravo na krivi korak.

Rijeci, Osijeku, a i Hajduku osvajanje Kupa moglo bi biti najlakši, najbrži način za plasman u skupine europskih natjecanja, a posljedično i jesen u Europi, s čime bi sebi osigurali značajan novac i pomogli Dinamu u bildanju hrvatskog nacionalnog koeficijenta. Skrenuo je na to pažnju nogometni analitičar Tomislav Globan s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Robert Palikuća Sportski direktor Rijeke za Dnevnik Nove TV o politici dovođenja igrača: "Nekad morate biti spremni primiti šamar" divider

"Ostane li Rusija suspendirana, imamo jako dobre izglede da nam pobjednik Kupa ide u treće pretkolo Europske lige, ukine li se suspenzija, šanse su samo teoretske“, objavio je profesor Globan.

S obzirom na stil igre Osijeka, njihov međusoban učinak s Rijekom ove sezone i ulog koji nosi današnja utakmica, očekujte visoke tenzije na terenu i čvrstu utakmicu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider