Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Ciljeve smo ostvarili"

Sportski direktor Rijeke za Dnevnik Nove TV o politici dovođenja igrača: "Nekad morate biti spremni primiti šamar"

Robert Palikuća od ove sezone je sportski direktor Rijeke.

Na početku ove sezone Robert Palikuća postao je sportski direktor Rijeke. Uoči utakmice polufinala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa protiv Osijeka za Dnevnik Nove TV otkrio je svoja razmišljanja i planove koje ima na Rujevici.

Na Rujevici ste devet mjeseci. Kakvi su osnovni ciljevi bili kad ste došli? Što je rekao predsjednik Damir Mišković?

"Manje-više je rekao da želimo i dalje iskoračivati, ništa se ne mijenja u strategiji kluba u odnosu na ono kako je Rijeka funkcionirala proteklih godina. Ciljevi su izboriti Europu i biti sami se održavati na životu s transferima i minimalnim primanjima koje imamo."

Palikuća: Rijeka je ostvarila svoje ciljeve za ovu sezonu

Palikuća na pitanje o tome kako mu je uspjelo složiti ekipu koja će biti konkurentna u ovoj fazi sezone na oba fronta odgovara:

"Nisam ja to sve sam odradio, mi radimo ovdje u timu, sportski menadžment i uprava zajedno. Isfiltriramo na bazi matematike koji su igrači za nas dostupni, shodno tome kakav nogomet želimo igrati, a onda idemo u skauting. Imamo širok popis igrača, ali to ne znači da će svi ti igrači htjeti doći u Rijeku. Nekad morate biti spremni primiti šamar, da će vam igrači reći da se ne vide u Rijeci, da ne žele tu doći. Nekad će ih 10 odbiti doći pa će pristati onaj koji je bio 11. na popisu."

Od aktualne Rijekine momčadi veliki broj igrača koji su nositelji su na posudbi. Ostaju li oni i iduće sezone?

"Ja se nadam da ćemo biti još jači iduće sezone jer ova sezona je pokazala da smo u stanju s manjim sredstvima biti u stanju organizirati se i biti konkurentni. Držimo sve u našim rukama, imamo za svakog igrača opcije hoćemo li ih iskoristiti ili ne."

Može li Rijeka prva proći kroz cilj u Prvoj HNL?

"Ako vjerujete u to, može se. Mi smo sad već manje-više ostvarili naše ciljeve za ovu sezonu i sad se možemo redefinirati. Sad je za nas iduća utakmica kao neka fešta, idemo se boriti bez nekog pritiska, a mi ćemo vidjeti kako će to ispasti. Sigurno ćemo se boriti do zadnjeg dana."

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider