Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gradonačelnik se oglasio

Županijski savez u Osijeku razočaran suđenjem: "Dogovoren je sastanak s HNS-om"

U Osijeku nisu zadovoljni suđenjem na utakmici protiv Dinama.

VAR Osijek (Foto: Vlado Kos/Cropix)

Ne prestaju reakcije na derbi 7. kola SuperSport HNL-a između Osijeka i Dinama (2:3) na Opus Areni.

Modri su preokretom stigli do važna tri boda, a veliku su buru podignula dva kaznena udarca za gostujući sastav u samoj završnici susreta, koja su dosuđena tek nakon intervencije VAR sobe. Zbog toga je Bruno Marić, šef sudačke komisije, održao izvanrednu konferenciju za medije na kojoj je objasnio zašto su dosuđeni kazneni udarci.

Oglasio se gradonačelnik Osijeka

To nije odveć zadovoljilo gradonačelnika Osijeka Ivana Radića koji se javno oglasio o suđenju na utakmic:

"Drago mi je da je stadion bio pun, da smo dobili što svi priželjkujemo, da na stadion dolaze cijele obitelji i zato mi je žao što danas ne pričamo o odličnoj atmosferi i dobroj utakmici, nego o sudačkoj organizaciji, jer sam sa stadiona otišao razočaran i ljutit.

Snimka sudačke komisije VIDEO Pogledajte Marićevo objašnjenje kaznenog udarca za Dinamo te snimku komunikacije iz VAR sobe divider

Na žalost često se događa da umjesto o utakmicama pričamo o sudačkoj organizaciji. Očekujem što će o svemu reći i NK Osijek, ali i Županijski nogometni savez Osječko-baranjske županije i Nogometno središte Osijek", kazao je osječki gradonačelnik.

Županijski Savez traži sastanak s HNS-om

Uskoro se oglasio i Nogometni savez Osječko-baranjske županije:

"Županijski nogometni savez Osječko-baranjske županije i nogometno središte Osijek uvijek stoje uz Nogometni klub Osijek te smo razočarani načinom kako je prošao derbi s Dinamom. Smatramo da suđenje kakvo smo vidjeli nije u interesu navijača i svih ljubitelja nogometa.

Utakmica Rijeka - Hajduk VIDEO Marić o penalu za Dinamo: "Imali smo sličnu situaciju na utakmici Rijeke i Hajduka" divider

Stoga tražimo od Komisije nogometnih sudaca da, u interesu našeg nogometa i nogometne javnosti, utvrdi činjenično stanje te da potom donese odgovarajuće odluke.

Rukovodstvo županijskog saveza je također u komunikaciji s NK Osijek i rukovodstvom HNS-a te je vezano za jučerašnju utakmicu dogovoren sastanak na najvišoj razini između predstavnika HNS-a i NK Osijek", stoji u priopćenju koje je potpisao Ante Vučemilović Šimunović, predsjednik ŽNS-a i prvi dopredsjednik HNS-a.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider