Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ljutit na nekog drugog

Osijeku na Poljudu nije sviran penal, Zekić hvali atmosferu i - suca

Hajduk je u derbiju 14. kola pobijedio Osijek i preskočio ga na ljestvici.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Stasiti napadač Hajduka Marko Futacs polako ulazi u formu. Mađar za kojeg struka na Poljudu tvrdi kako bi trebao biti njihov najbolji igrač, a što potvrđuje i ponajveća plaća u klubu, zabio je protiv Osijeka u 16. minuti vrlo lijep pogodak prebacivši Mikulića na vratima Osijeka.

Bio je to, pokazalo se, pobjednički zgoditak, no Hajduk je mogao biti kažnjen za brojne promašene šanse od kojih su najbolje bile one Futacsa i Ercega. Osijek je mogao do pogotka u 38. minuti kada je Nižić igrao rukom nakon što je Lukić glavom uputio udarac prema sredini 16-erca.

Nama se to činilo kao klasičan penal, ali sudac utakmice Marin Vidulin nije se oglasio. Vjerojatno je trebao jer ruka nije bila uz tijelo i nije išla od gola. Nižić je bio u skoku, ali ne izgleda baš kao prirodan položaj ruke pa smatramo kako je Osijek oštećen u ovoj situaciji.

No Zoran Zekić nakon utakmice nije bio ljutit na suca Vidulina već na lošu igru svojih igrača.

''Ovo što samo danas pokazali, posebno prvo poluvrijeme, to je užas. Imali smo toliko tih neforsiranih grešaka…elementarna tehnika, ali eto još uvijek smo u stvaranju. Moramo krenuti dalje, opet za koji dan je bitna utakmica pa ćemo vidjeti hoćemo li izvući pouke iz ovog'', rekao je trener Osijeka nakon utakmice.

Zekić je istaknuo kako i kako su jedine pozitivne stvari ''atmosfera, stadion i sudac''. Na Poljudu je Torcida pripremila spektakularnu atmosferu iz koreografiju, ali i veliku bakljadu zbog čijeg se dima par minuta nije puno toga moglo vidjeti na terenu pa je Vidulin nakratko zaustavio igru.

Ali ni taj prekid zbog baklji ni pogreška sudaca kod nedosuđenog penala nisu bili alibi Zekiću u prvoj reakciji za HNTV nakon utakmice što se ne viđa baš prečesto na ovim prostorima.

Sažetak utakmice i spornu situaciju pogledajte ovdje.
 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider