Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ŠESTO POJAČANJE

Osijek u napad dovodi švicarskog dvometraša, igrao je za Basel i Fenerbahče

U Osijek bi sutra trebalo doći novo pojačanje, švicarski napadač Kemal Ademi.

Kemal Ademi (Foto: Profimedia)

Jose Boto nastavlja raditi neumoran posao u Osijeku. Samo nekoliko dana nakon što je otvoren prijelazni rok, Bijelo-plave pojačat će već šesto novo ime.

Radi se o švicarskom napadaču Kemalu Ademiju, 28-godišnjaku koji bi na Opus Arenu trebao doći iz Luzerna.

Stiže iz Švicarske doslovno u autobus

Prema dostupnim informacijama, on bi u Osijek trebao doći u večeras (nedjelja), tik pred odlazak na pripreme u Austriju pa će se s novim suigračima upoznavati doslovno u autobusu.

Najbolju sezonu karijere ovaj 198 centimetara visoki centarfor odigrao je u sezoni 2019./2020., kad je za Basel postigao 13 pogodaka u 26 ligaških utakmica.

Zanimljivo, svoju posljednju utakmicu za Basel odigrao je upravo protiv Osijeka, u rujnu 2020. godine, u pobjedi njegove momčadi 2:1 na Gradskom vrtu. To je ujedno bio i debi Nenada Bjelice na klupi Osijeka.

Traži se posljednje četiri sezone

Nakon toga se malo pogubio. Početkom sezone 2020./21. prešao je u Fenerbahče za 1.4 milijuna eura, ali tamo je odigrao tek osam utakmica i postigao jedan pogodak, u Kupu.

Prošao je nakon toga posudbu u Karagümrük pa transfer u ruski Khimki, odakle je poslan na posudbe u Paderborn i Sandhausen, ali se nigdje nije nametnuo niti ostavio značajniji trag.

Vratio se prošle sezone u Luzern, za koji je nastupio 22 puta, gotovo u pravilu ulazeći s klupe, a postigao je tri pogotka.

U Osijeku bi trebao biti "backup" za Ramona Miereza, koji će prema svemu sudeći ostati na Opus Areni, ali i kao varijanta u situacijama kad je potrebno vijati rezultat protiv momčadi u niskom bloku.

Alex Pereira i Jiri Prochazka VIDEO Pereira oduševio novim spektakularnim nokautom, šef UFC-a otkrio hoće li uskočiti protiv Jonesa umjesto Miočića divider

Joško Gvardiol Gvardiol objavio fotografiju s Modrićem i poslao emotivnu poruku navijačima divider

Jude Bellingham i Harry Kane VIDEO Bellingham spasio Englesku jednim od najljepših golova u povijesti Eura divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider