Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Borbeni domaćin

Osijek teško protiv Rudeša: Marić riješio utakmicu, Malenica skrivio i obrani kazneni udarac

Osijek je pobijedio Rudeš u Zagrebu s 1:0 u 20. kolu Prve HNL...

Mirko Marić (Photo: Igor Kralj/PIXSELL)

Nogometaši Osijeka na gostovanju u Zagrebu su pobijedili Rudeš sa 1-0 (0-0) u prvoj utakmici 20. kola Prve HNL odigranoj u petak.

Za 11. ovosezonsku prvenstvenu pobjedu Osječana strijelac je bio Mirko Marić u 48. minuti. Rudeš je najbolju priliku imao u 41. minuti, kad je vratar Osijeka Marko Malenica skrivio kazneni udarac, ali se iskupio obranivši jedanaesterac što ga je izveo Nikola Krajinović.

Osijek je sa 37 bodova na drugom mjestu. Daleko ispred svih je Dinamo sa 48 bodova, a Osječane prate Lokomotiva i Rijeka sa po 34 boda i uz utakmicu manje. Rudeš je uvjerljivo zadnji sa samo tri boda iz 20 utakmica i još uvijek je jedina prvoligaška momčad bez pobjede.

Odlučujući događaj na utakmici bio je kontranapad Osječana, što je uslijedio nakon pogreške Rudešove obrane. Marić je vukao loptu 20-ak metara i nakon što je ušao u kazneni prostor domaće momčadi s desne strane, odlučio je pucati. Udarac nije bio iznimno snažan, ali je Marić precizno pogodio suprotni donji kut pokraj nemoćnog vratara Ivana Banića, koji je zaustavio udarce gostujućih napadača u nekoliko opasnih situacija u drugom poluvremenu te tako spriječio uvjerljiviji poraz domaće momčadi. Rudeš je doživio 17. poraz u ovoj sezoni.

Utakmicu na stadionu u Kranjčevićevoj ulici pratilo je oko 250 gledatelja, a sudio je Igor Križarić iz Čakovca.

Strijelac: 0-1 Mirko Marić (48)

U subotu će biti odigrane dvije utakmice 20. kola. Od 15.30 sati Slaven Belupo će ugostiti Goricu, a od 17.30 sati na Maksimiru će igrati Dinamo i Istra 1961. U nedjelju od 15.30 sati Inter je domaćin Rijeci, a od 17.30 sati na Poljudu će se za bodove boriti Hajduk i Lokomotiva.

Prva HNL - 20. kolo:

Rudeš - Osijek 0-1
(Marić 48)

Preostale utakmice:
Slaven B. - Gorica (sub, 15.00)
Dinamo - Istra 1961 (sub, 17.30)
Inter - Rijeka (ned, 15.00)
Hajduk - Lokomotiva (ned, 17.30)

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider