Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
izravni obračun za drugo mjesto

Nema kluba u HNL-u koji bolje gura od Osijeka nakon stanke: Liga prvaka je nadohvat ruke

Osijek je s pet pobjeda i dva remija stigao nadomak drugog mjesta koje vodi u Ligu prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nema kluba koji gura bolje od Osijeka u HNL-u. Barem ne otkako se nogomet vratio nakon korona pauze. Bez ijednog poraza s pet pobjeda i dva remija Osječani su stigli nadomak drugog mjesta, samo bod iza druge Lokomotive.

"Dečki, čestitam svima! Idemo bit skromni, idemo ne bit pametnjakovići sad, idemo ovo izgurat do kraja. Ovo je naše! Nitko nam ne može oduzet, nitko nam ne može oduzet nešto što nam pripada", rekao je trener Ivica Kulešević.

Momci Ivice Kuleševića zaista imaju veliku šansu biti drugi - i to prvi put u povijesti kluba. Jer u iduća dva kola dočekuju Istru i idu u goste Varaždinu, a potom im za kraj Lokomotiva stiže u Osijek na izravni obračun za mjesto koje samo ove godine vodi među europsku elitu.

gol expired Tri ključna pitanja do kraja sezone HNL-a: Može li Gorica izvesti mega-senzaciju? divider

"Ovo se sad dogodilo da idu dvije ekipe u kvalifikacije za Ligu Prvaka i ko zna oće li ikada više. Tako da je to velika prilika - kako za nas, tako i za Lokomotivu i ko se još nada. I da - jedna utakmica, protivnik će bit težak al u 90 minuta se može svakoga pobjedit - jedna pobjeda te dijeli od skupine Europske Lige. Tako da ne može veći motiv", kazao je Ante Majstorović, branič Osijeka.

Prošla je godina dana otkako je Ante Majstorović u Osijek stigao baš iz Lokomotive, za koju je kao igrač Dinama na posudbi upisao okruglih 100 nastupa. U Gradskom vrtu uz Milu Škorića postao je stup Osijekove obrane, koja od restarta prvenstva jednostavno - briljira.

"Primili smo samo 1 gol u 7 utakmica, kao što naš trener kaže - obrana je temelj svega. Čvrsti smo nazad, a gore imamo takvu kvalitetu da uvijek zabijemo neki pogodak i za sada ide stvarno prezadovoljni smo i ide sve svojim tokom kako smo očekivali", dodao je Majstorović.

gol expired Mamić otkrio kako je trgovao sa Srbima tijekom rata: ''Nemam nikakvu želju vratiti se u Hrvatsku'' divider

Ta kvaliteta naprijed uglavnom se odnosi na Mirka Marića, prvog strijelca lige s 19 golova na kontu.

"Prošle godine je bio prvi strijelac lige skoro cijelu sezonu, na kraju ga je Caktaš prestigao. Ove godine je isto prvi strijelac lige, to je neupitna kvaliteta i moj vrlo dobar prijatelj i eto - nitko sretniji od mene ako uspijemo biti drugi i on bude prvi strijelac lige. Imamo dobru atmosferu, cijeli grad živi uz klub tako da sad se i Pampas gradi. Kad se on napravi to će bit isto još jedna veća razina tako da jedva čekam", kaže optimistično stoper Osijeka te zaključuje.

"Trener je dao 2 dana slobodno nakon možda i 20 dana što nismo imali slobodno. Bio je jako težak ritam - tri derbija u tjedan dana. Izvukli smo 7 bodova, sad posebno slatka pobjeda protiv Hajduka na Poljudu. Jako velika prilika! Ja kad sam dolazio u Osijek, bio mi je neki pritajeni san da budemo drugi i vidio sam da imamo tu kvalitetu. Početak nije bio tako baš obećavajući, ali evo sad se sve posložilo i nadamo se da ćemo uspjet biti drugi."

gol expired Dinamo službeno objavio ime novog trenera: ''Situacija je takva...'' divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider