Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najavili hitan pregled

Osijek se oglasio nakon otpadanja betona na Opus Areni: "Ti radovi su izvođeni u prvoj fazi"

Osijek je najavio hitan pregled stadiona kako bi se pristupilo sanaciji.

Opus Arena (Foto: Vlado Kos/Cropix)

Tijekom utakmice 25. kola SuperSport HNL-a između nogometaša Osijeka i Dinama (1:1) s dijela istočne tribine Opus Arene otpao je jedan komad betona.

U incidentu nitko nije ozlijeđen, a iz Osijeka su najavili hitan pregled stadiona radi utvrđivanja uzroka nemilog događaja, kao i odgovornosti za isti.

NK Osijek se u službenom priopćenju ispričao "svima koji su mogli biti ugroženi u takvim okolnostima pa i zbog samog osjećaja nelagode u tim trenucima".

"Odmah po saznanju o spomenutom događaju, izvršen je inicijalni pregled istočne tribine te je utvrđeno da je došlo do odvajanja zaštitnog sloja betona, a ti su radovi izvođeni u prvoj fazi izgradnje stadiona Opus Arena, tijekom 2020., kada je radove izvodila tvrtka Eurokamen d.o.o.

Opus Arena FOTO Što se događa s Opus Arenom? Pojavile se nove fotografije ispod tribine divider

Uočena su oštećenja na nekonstruktivnom dobetoniranom dijelu, odnosno nisu zamijećena nikakva vidljiva konstruktivna oštećenja same konstrukcije tribine", priopćili su iz osječkog nogometnog prvoligaša te najavili hitan pregled stadiona kako bi de moglo žurno pristupiti odgovarajućoj sanaciji.

"Napominjemo kako će se istovremeno poduzeti i radnje s ciljem utvrđenja samoga uzroka oštećenja i odgovornosti sudionika u izgradnji stadiona za ista", stoji na kraju priopćenja.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider