Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prvi protiv drugog

Ne tako davno šokirali su Dinamo, mogu li opet? Modri pozivaju navijače na derbi

Svega tri dana nakon velike europske pobjede nad Viktorijom Dinamo će odigrati derbi protiv prvog pratitelja u HNL-u.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U četvrtak je povijesnu pobjedu protiv Viktorije Plzen uživo na maksimirskim tribinama pratilo gotovo 26.000 navijača, pa se ukupni prosjek gledatelja na ovosezonskim europskim utakmicama Dinama, popeo na brojku od 17.500.

No u HNL-u je situacija gotovo potpuno drugačija. Taj prosjek pada za velikih 14.000 navijača, pa Dinamove utakmice u HNL-u prosječno prati 3.500 navijača.

A ista razlika lako se dala uočiti i u vezi onoga što je prethodilo samoj atmosferi na tribinama, jer su uoči Viktorije navijači satima stajali u redu kako bi kupili ulaznice.

A za nedjeljnu HNL utakmicu, i to derbi protiv drugoplasiranog Osijeka nekakve navijačke euforije ili pomame za ulaznicama praktički uopće nema jer navijači znaju da će te iste ulaznice moći bez poteškoća kupiti sutra.

"Derbi, prvi protiv drugog. Nadamo se da će biti puno naših navijača na stadionu, da će nas popratiti u većem broju nego u ovim drugim domaćim utakmicama i da će nas gurati do sljedeće pobjede", rekao je trener Dinama Nenad Bjelica.

"Svaka im čast stvarno, želimo da svaku utakmicu bude ovako, nebitno je li to Europa il HNL, stvarno puno nam znače i puno bi nam pomogli u svakoj utakmici'', rekao je Nikola Moro.

"Nadam se da će nas ovako bodriti i na drugim utakmicama", dodao je Dominik Livaković.

A za Osijek će ovo biti prilika pobijediti lidera prvenstva iako Zoran Zekić ima velikih problema s ozljedama.

"Neće konkurirat Bočkaj, Henty, to je sigurno. Laszlo također, vidjet ćemo još kakva je situacija s Bobanom, Pušićem, Škorićem. Tako da sam i ja vrlo blizu udarnih 11. Volio bih da odigramo jednu pravu, hrabru utakmicu i da ne bude to samo čisto obrambeno", rekao je trener Osijeka.

Osijek je osvojio Maksimir prije svega 10 mjeseci pobjedom 1:0. Vidjet ćemo može li i sutra šokirati favorizirani Dinamo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider