Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Počele pripreme

Osijek sa smanjenim ambicijama ulazi u novu sezonu? Bjelica poručio: "Naš cilj je Europa"

Nenad Bjelica je održao prozivku u Gradskom vrtu, Osijek je započeo s pripremama za novu sezonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Osijeka počeli su s pripremama za novu sezonu, održali su prvi trening, a trener Nenad Bjelica odradio je konferenciju za medije.

Osječani će uvodni dio vježbati kod kuće nakon čega slijedi odlazak u Sveti Martin na Muri gdje će biti glavna faza priprema.

33 igrača na prozivci, četvorica na izlaznim vratima

"Krenuli smo u trening, obavili prozivku igrača na kojoj su bila 33 igrača, 31 igrač je već odradio jutarnje testiranje, samo Laszlo Kleinheisler i Adrian Leon Barišić to nisu bili u stanju zbog svojih ozljeda, njihove ozljede zahtijevaju oporavak od nekoliko tjedana. Nisu bili Ivušić koji je s reprezentacijom kao ni Nikola Janjić koji je s mladom reprezentacijom Crne Gore. Također, nisu bila niti četvorica igrača koji su s nama pod ugovorom, a za njih tražimo neko rješenje. To su Ndockyt, Talys, Špoljarić i Caro", uvodno je obrazložio Bjelica.

Na pitanja o završnici prošle sezone, kada je Bjelica digao glas i ušao u konfrontaciju s Upravom, odnosno je li se nešto promijenilo po tom pitanju, trener Osijeka je odgovorio:

"Radi se na tome, ali nisam ja taj koji o tome treba pričati. Ja sam malo razočaran da ste vi to primijetili to tek dva mjeseca prije kraja sezone, a ja sam o tome pričao godinu dana. Nisam ja odgovorna osoba za ta pitanja i volio bih kad se ne bi sve mene pitalo, volio bih da netko iz kluba odgovori na pitanja koja zanimaju i vas i navijače."

Bjelica: Imamo za svaku poziciju gotovo tri igrača

"Znate, kao i u bračnom odnosu, ukoliko vi dajete sve od sebe, a zauzvrat ne dobivate ništa, onda to kad-tad puca. Isto vrijedi i za odnos između dvije osobe", prisnažio je Bjelica.

U protekle nepune dvije godine otkako je Bjelica na klupi Osijeka, u Gradskom vrtu su bili proklamirali ambicije osvajanja trofeja, bilo da je riječ o prvenstvu ili Kupu. Međutim, Bjelica je sada potegao ručnu kočnicu.

"Naš je cilj Europa, a ako se uspijemo potući za nešto više, pokušat ćemo. Za naše ciljeve imamo dovoljno dobru momčad, imamo za svaku poziciju gotovo tri igrača i ja sam u potpunosti zadovoljan s ekipom koju imam na raspolaganju. Što se tiče pojačanja, dovodit ćemo nove igrače tek ukoliko netko od stožernih igrača ode", zaključio je trener Osijeka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider