Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Derbi sezone

Osijek protiv Dinama spašava prvenstvo: Kako će dočekati Bjelicu u Gradskom vrtu?

U derbiju 13. kola Prve HNL Osijek dočekuje Dinamo u Gradskom vrtu...

Arijan Ademi (Photo: Luka Stanzl/PIXSELL)

Osijek danas (17.30) dočekuje Dinamo u Gradskom vrtu. Nije to samo derbi 13. kola Prve HNL već možda i cijele sezone. Jer ako Modri protutnje kroz Osijek, praktički će ubiti prvenstvo, barem što se tiče borbe za naslov prvaka, osim ako vjerujete da Lokomotiva može biti prvak…

Dinamo će se odlijepiti od Osijeka na devet bodova, a to je prednost koju teško može prokockati. To je sasvim jasno.

Osijek nije slavio u Gradskom vrtu protiv Dinama već 4,5 godine, točnije 1680 dana. Osječani su u ožujku 2014. pobijedili Dinamo s 3:2., a kod rezultata 2:2 strijelac pobjedničkog gola bio je Josip Mišić u 89. minuti. Trener je bio Tomislav Rukavina.

Pod vodstvom Zorana Zekića Osijek je dvaput porazio Dinamo u Maksimiru, ali niti jednom u Gradskom vrtu. U Zekićevoj eri Dinamo je četiri puta pobijedio i jednom remizirao u Osijeku.

Je li došao taj dan pa i da Zekić uzme skalp Modrima u Gradskom vrtu? Sudeći prema koeficijentima na kladionicama, jako teško. Dinamo je veliki favorit po procjenama domaćih kladionica. Koeficijent na pobjedu Osijeka vrti se oko 4,5, a na pobjedu Dinama oko 2,00.

Prema najavama koje stižu iz Osijeka, Gradski vrt bi trebao biti dobro popunjen. U Osijek stiže „europski Dinamo“, a na klupi mu sjedi rođeni Osječanin, Nenad Bjelica.

Vidjet ćemo kako će navijači Osijeka dočekati Bjelicu. Nije tajna da su mu najgorljiviji navijači Osijeka zamjerili što je preuzeo Dinamo, ali možda su se u međuvremenu strasti stišale.

Zekić ima dosta problema sa sastavljanjem momčadi, neki su mu igrači ozlijeđeni, drugi bolesni, a treći kartonirani. Najveći problem Osijeka leži na lijevom boku. Erik Janža izdržava suspenzija, a Zekić nema pravu zamjenu.

Dinamu također nedostaju neki igrači, ali Modri imaju puno veću širinu od Osijeka, pa Bjelica nema većih problema. Zrno nade za Osijek leži u činjenici što Dinamo u četvrtak očekuje iznimno važna domaća europska utakmica sa Spartakom iz Trnave. Radi se o utakmici povijesnog karaktera, nakon koje bi Dinamo i teoretski mogao osigurati prezimljavanje u Europi, što mu nije uspjelo od 1970.

Maksimir je već rasprodan, traži se ulaznica više, svi želi prisustvovati tom povijesnom događaju. U takvom ozračju Modri su otputovali u Osijek. Možda im misli lutaju i nisu baš sto posto koncentrirani. Ako u tom dimu ima vatre, Osijek bi možda mogao iskoristiti šansu i iznenaditi aktualnog prvaka.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider