Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
GORICA BEZ IZGLEDA

Osijek nadigrao Goricu, Mierez i Špoljarić pogodili za sigurna tri boda

Uvjerljiv je bio Osijek u susretu 19. kola SuperSport hrvatske nogometne lige, savladavši Goricu rezultatom 2:0.

Ramon Mierez (Foto: Cropix)

Uspješno nastavlja momčad Rene Pomsa svoju misiju zadržavanja trećeg mjesta na prvoligaškoj ljestvici, uz promatranje situacije ispred sebe te nadu u posrtanje Hajduka ili Dinama.

Osijek je danas bio bolji od Gorice rezultatom 2:0 i to u susretu gdje gostima nisu dali previše šanse išta napraviti.

Domaći su od početka susreta pokazali namjeru dominirati te postići što više golova. Nakon prvog pokušaja, Barišića glavom nakon prekida, koji je otišao preko vrata, vratara Banića su na posao natjerali Špoljarić i Lovrić, no bio je siguran. 

Mierez onako kako najbolje zna

Ipak, pogodak je došao u 14. minuti. Prvu je akciju završio Špoljarić, udarcem s ruba kaznenog prostora, koji je završio u vratnici, da bi nakon čišćenja napad nastavljen po desnoj strani. Gržan je tamo sjajno prošao driblingom, a onda još bolje ubacio na rub peterca gdje je bio Ramon Mierez. Onako kako najbolje zna, glavom, poslao je loptu iza Banića. Vratar Gorice imao ju je na ruci, no nije uspio zaustaviti.

Samo minutu nakon toga jedina prava prilika za Goricu, ali podosta veliku šansu promašio je igrač Osijeka na posudbi, Vinko Petković.

Do odmora je Lovrić lijepo pokušao iz daljine, ali nedovoljno precizno, dok je Ramon Mierez iz slične situacije onoj kad je poentirao ovog puta pogodio vratnicu. Prvi dio završen je udarcem Catkaša koji je obrambeni igrač gostiju zaustavio na gol liniji.

Špoljarić drugu utakmicu za redom

U drugom dijelu igra se malo primirila, ali Osijek je tražio drugi pogodak, do kojeg su došli u 63. minuti. Lovrić je u svom stilu ušao s lijeve strane, da bi Banić obranio njegov pokušaj, kao i onaj Vedrana Jugovića. Ipak, odbila se lopta do još jednog osječkog igrača, Josipa Špoljarića, koji zakucava pod gredu, čime je postao strijelac drugu utakmicu za redom.

Do kraja susreta viđen je po još jedan dobar pokušaj Miereza i Lovrića, kao i mladog Omerovića, no rezultat se nije mijenjao.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider