Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
strašan potez osječana

Osijek ipak misli ozbiljno: Nenad Bjelica vraća se u svoj grad, prvi put kao trener!

Osječanin Nenad Bjelica prvi će put sjediti na klupi svog kluba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što se posljednjih tjedana, možda čak i mjeseci o tome špekuliralo, već danas će možda dobiti i službenu potvrdu. Nenad Bjelica po prvi put u karijeri sjest će na klupu svog Osijeka.

Bjelica će na klupi naslijediti Ivicu Kuleševića koji je na startu sezone u prva tri kola osvojio tek bod, no mađarski vlasnici najviše mu zamjeraju što je izgubio posljednju utakmicu u prošloj sezoni koja je donosila kvalifikacije za Ligu prvaka.

Nenad Bjelica Bjelica se ove godine ružno ponio u Osijeku: Pogledajte potez zbog kojeg se kasnije ispričao divider

Nakon što se kao igrač vratio u Osijek davne 1999. godine, Nenad Bjelica još se jednom vraća u svoj grad, ovaj put kao trener. Momčad će preuzeti u reprezentativnoj stanci, a prvu utakmicu s klupe vodit će protiv Rijeke 12. rujna.

U Europi će također imati jako težak ispit već 17. rujna kada na Gradski vrt stiže švicarski Basel.

Osijek (napokon) misli ozbiljno

Potez predsjednika Osijeka Ferenca Sekelja očito je dokaz kako mađarski vlasnici uistinu žele napokon napraviti neki iskorak. Dolazak Bjelice i njegovog stručnog stožera fantastičan je potez koji bi trebao vrijediti oko milijuna eura bruto na godišnjoj razini.

Je li Bjelica napravio dobar potez povratkom u Osijek?

Ukupno glasova:

Dokaz tome je i odbijenica Dinamu koji je htio dovesti stopera Osječana Antu Majstorovića. Nakon prodaje najboljeg igrača Mirka Marića na Gradski vrt su stigli Ramon Mierez i Ante Erceg. No Bjelica će trebati još koje pojačanje ukoliko misli imati donekle konkurentnu momčad.

Pretpostavljamo da Bjelica u ovaj projekt ne ulazi samo na godinu dana pa bi mogao biti i prvi trener koji će sjediti na klupi novog prelijepog stadiona na Pampasu koji bi trebao biti gotovo za početak one iduće sezone.

Hoće li opet biti ikona navijača?

Bit će zanimljivo vidjeti i hoće li domaći navijači ipak oprostiti Bjelici preuzimanje Dinama. Bio je idol Kohorte koja ga je nakon odlaska na Maksimir precrtala na jednom svom muralu.

U Bjelicu su se pak zaljubili navijači Dinama koje je, nakon onih Austrije Beč, oduševio plasmanom u Ligu prvaka. Prije te sezone Bjelica je s Dinamo prezimio u Europi što nije uspio niti jedan trener 40 godina prije njega.

Mamiću je u postao preskup kada se na onako šokantan način ostalo bez novog proljeća u Europi nakon čega je pukla ljubav s gazdom u Međugorju.

I za kraj, Bjelica je svoju posljednju utakmicu u Osijeku izgubio s Dinamom 1:0. Bio je to početak njegovog kraja na klupi Modrih. Bio je posebno nervozan na toj utakmici, napao je verbalno suce zbog čega je kasnije i kažnjen. Press-konferenciju je naprasno napustio zbog pitanja osječkih novinara. 

Sad će napokon moći smiriti taj buran odnos sa svojim gradom...

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider