Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Izbili im premije

Osijek i Rijeka dobili kazne UEFA-e: Evo dokad ih moraju podmiriti ili neće smjeti igrati Europu

Osijek i Rijeka su među 11 europskih klubova koji su dobili kazne UEFA-e zbog neisplate dugovanja za odštete.

Rijeka i Osijek (Foto: Vlado Kos/Cropix)

Krovna europska nogometna organizacija UEFA objavila je kako su Osijek i Rijeka među 11 europskih prvoligaša koji su uvjetno izbačeni iz Europe zbog probijanja roka od 90 dana za zakašnjele isplate odšteta za igrače. UEFA je uvjetnu kaznu objavila na svojim stranicama.

Istra - Rijeka Rijeka savladala Istru u Puli, utakmicu obilježila dva crvena kartona divider

To znači da su Osijek i Rijeka izbačeni iz Europe, odnosno UEFA će im onemogućiti nastupanje u europskim natjecanjima sve dok ne podmire te dugove. Zasad je samo riječ o uvjetnoj kazni jer je Rijeka dobila rok na jednu sezonu, a Osijek na dvije u kojima bi trebali pokriti dugovanja prema drugim klubovima za odštete. Ne naprave li to dotad, neće smjeti igrati Europu.

Dino Perić Dino Perić najavio utakmicu protiv Osijeka: "Nismo osigurali titulu, ali trenutno uživamo u onome što smo napravili" divider

Osijek je dobio i financijsku kaznu, naime morat će uplatiti 150 tisuća eura globe u UEFA-inu blagajnu, a naši klubovi ostali su bez premija koje su zaradili u Konferencijskoj ligi proteklog ljeta jer UEFA od njih traži uplatu od ukupno 450 tisuća eura, koliko su zaradili za ispadanje u drugom pretkolu toga natjecanja.

Stoga, Osijek će morati ukupno uplatiti 600 tisuća eura, a Rijeka 450 tisuća.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider