Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
TREBA ČUVATI PREDNOST

Dino Perić najavio utakmicu protiv Osijeka: "Nismo osigurali titulu, ali trenutno uživamo u onome što smo napravili"

Dino Perić je za Dnevnik Nove TV najavio susret Dinama i Osijeka.

Dinamo nakon 23 kola ima 11 bodova više i utakmicu manje od prvog pratitelja Hajduka. No, u modrom taboru potvrđuju, opuštanja i dalje nema.

"Daleko je još od toga da smo osigurali naslov, ima još puno utakmica, pogotovo kad se sjetim da nas čekaju tri gostovanja u Rijeci, na Poljudu i u Osijeku, koje su teška. Ima još puno bodova u igri, ne bih reko da smo osigurali, ali pokazali smo na svakoj utakmci da smo fokusirani i motiviran, tak oćemo pokušati ići po tri boda", najavio je Dino Perić.

Dolazi jedan novi Osijek s novim trenerom

Osječani stižu nakon nekoliko neuvjerljivih partija, ispadanja u osmini finala kupa, ali i nakon smjene trenera.

"Malo su igrali slabije u zadnje vrijeme, dosta je igrača otišlo, nije im bilo lako. Uvijek ta smjena trenera dosnese neku novu energiju, ali mi igramo na Maksimiru, osjećamo se odlično, igramo odličan nogometi i veselimo se toj utakmici", dodao je.

Upitan je Perić kako je zadovoljan svojim izvedbama.

"Pa zadovoljan sam, skupio sam puno utakmica, stvarno vjerujem da igram dobro, ekipa mi to olakšava jer svi zajedno igramo stvarno dobro, tako da sam zadovoljan", kratak je odgovor.

A kakvo je raspoloženje u momčadi?

"Super je, zaredali smo sad 3,4 pobjede u nizu, malo smo se odvojili od Hajduka, tako da uživamo."

Trener Čačić, nije strog?

"Nije strog, zadovoljan je jer dobri su rezultati, tako da su svi sretni i nema razloga biti strog."

Uspješan povratnik nakon dvije teške ozljede

Periću nije uvijek bilo lako. Prvo je čekao pravu minutažu. Priliku dobio je dolaskom Nenada Bjelice, a iskazano povjerenje Dino je iskoristio.

Vidio je to i izbornik Dalić, koji je stoperu Dinama uručio poziv za kvalifikacijsku utakmicu protiv Slovačke na Rujevici, u studenom 2019. Nedugo nakon toga, u veljači 2020., teško se ozlijedio. Koljeno nije izdržalo, operacija ligamenta udaljila ga je s terena punih sedam mjeseci.

Kad se vratio dogodila se nova ozljeda, na utakmici doigravanja za Ligu prvaka protiv Šerifa. Trebao je to biti njegov definitivni povratak u formu, međutim ponovo je morao s terena, ali ni to ga nije slomilo.

"Ne znam, nema tu šta. Volim nogomet, to je moj život. Te su neke okolnosti koje su se događale oko ozljeda , ali to je sad iza mene jer sam praktički godinu dana bez ikakvih problema, samo se radujem, idem prema naprijed, trudim se, treniram i ako Bog da to je to.

28-godišnji stoper Dinama jedan je od onih sportaša oko čije upornosti i želje za još boljim izdanjima na terenu doista nema nikakvih dvojbi.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider