Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Očekivano

Osijek i Rijeka doznali moguće suparnike u 3. pretkolu Konferencijske lige

Prođe li večeras Pogon, Osijek će igrati protiv bugarskog CSKA Sofije u 3. kolu kvalifikacija, a Rijeka ide u Škotsku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

CSKA iz Sofije bit će suparnik nogometašima Osijeka u trećem pretkolu Konferencijske lige, ako Osječani u Gradskom vrtu uspiju pobijediti poljski Pogon, jer su boljim izvođenjem jedanaesteraca u 2. kolu kao gosti izbacili latvijsku Liepaju.

Obje utakmice, prva u Sofiji i druga u Liepaji završene su bez pogodaka, baš kao i dodatnih 30 minuta uzvrata u Latviji. Pristupilo se odluci o pobjedniku s bijele točke, a domaći nogometaši nisu realizirali čak tri od četiri izvedena jedanaesterca, dok su trojica od četvorice izvođača u bugarskoj momčadi bili precizni i tako odveli CSKA u sljedeće kolo.

Osijek je od 21 sat u Gradskom vrtu domaćin poljskom Pogonu.

U prvoj utakmici 3. pretkola, koja je na rasporedu 5. kolovoza, CSKA će biti domaćin. Uzvrat je na rasporedu 12. kolovoza.

Rijeka u Škotsku

Nogometaši škotskog Hiberniana svladali su i u uzvratu u Andori Santa Colomu s 2-1 te s ukupnih 5-1 izborili plasman u 3. pretkolo Konferencijske lige, novog klupskog natjecanja pod okriljem UEFA-e, a tamo čekaju hrvatskog predstavnika Rijeku ili malteški Gzira United.

Santa Coloma je povela u uzvratu u 70. minuti pogotkom Francuza Guillaumea Lopeza, a Hibernian je do pobjede stigao golovima Jamieja Murphyja u 73. minuti i Daniela Mackaya u 76. minuti.

Rijeka je od 20 sati ugostila malteški klub na Rujevici, a u uzvratni dvoboj je ušla s dva gola prednosti (2-0) stečena u prvoj utakmici.

Prva utakmica 3. pretkola bit će odigrana u Edinburghu 5. kolovoza, a uzvrat tjedan dana poslije.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider