Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
BURNO NA PAMPASU

Osijek dovodi novog desnog bočnog, situacija oko kapetana Žapera čini se sve kompliciranija

U prostorijama unutar kojih se vodi sportska politika NK Osijeka je itekako zanimljivo od samog početka priprema.

Stjepan Tomas (Foto: Vlado Kos / CROPIX)

Početak priprema za novu sezonu elitnog ranga hrvatskog nogometa razlog su za zadovoljstvo u Osijeku. Trećeplasirana momčad prošlosezonskog prvenstva gotovo je kompletirana na novim terenima uz novi Opus Arena stadion, a čini se da bi uskoro moglo biti i pojačanja.

Odlazi li Žaper u Hajduk?

No, ono što budi brigu kod navijača Bijelo-plavih su glasine, koje su s društvenih mreža i foruma brzo završile na naslovnicama medija. Posebno nakon što je sportski direktor Ivica Kulešević potvrdio da interes Hajduka za kapetana Mihaela Žapera uistinu postoji.

Pojavljivale su se tako razne informacije, od onih da je Žaper sam tražio transfer u Hajduk, preko onih da mu je Osijek ponudio jako loš novi ugovor, budući da mu aktualni završava u ljeto iduće godine pa sve do onih kako Žaper s Hajdukom dosad nije imao bilo kakvog izravnog kontakta.

Posljednje informacije, koje se nekako čine točnima, su one da Hajduk i Osijek uistinu pregovaraju oko Žaperovog transfera, no da ponuđena i tražena odšteta zasad ne idu u istu rečenicu.

Momčad kompletna trenira, uskoro stižu pojačanja

Žaper za to vrijeme trenira s prvom momčadi, a navijači se nadaju da će i dalje ostati u momčadi te ju kao kapetan 22. srpnja protiv Slaven Belupa izvesti u prvi službeni nastup na novom stadionu. No, nije tajna kako je Osijekov kapetan dostupan za prodaju ukoliko dođe ponuda koja će upravu zadovoljiti.

Tomas s druge strane može biti zadovoljan što su mu se treninzima priključili Daku i Omerović te se sad čeka još uvijek samo Ramona Miereza, koji je odmor proveo u Argentini te je dobio još kratku poštedu. On je uostalom onaj oko čije se fizičke spreme i hvatanja ritma treba najmanje brinuti. Za spremnost mu se nikad nije moglo apsolutno ništa prigovoriti.

Što se tiče prinova, momčadi je napokon i službeno priključen Grk Evangelou, a možda već danas bi trebalo biti poznato ime novog igrača na kritičnoj poziciji, onoj desnog bočnog braniča.

Iako ništa nije službeno niti provjereno, može se doći do nekih imena, gdje se najrealnijim čini jedan nogometaš kojem je Tomas već ranije bio trener. Upravo on bi, ako se taj posao ostvari, tu trebao biti ključan faktor, a Osijek bi dobio značajno pojačanje. No, nije pošteno zasad išta govoriti o imenima.

Još uvijek nije poznata situacija s Mariom Jurčevićem, kojeg bi Tomas volio zadržati, ali čini se da Slovenac nije zadovoljan ponuđenim. Nije poznato hoće li uprava popraviti ponudu za njegov novi ugovor ili će ga pustiti da ode, a posvetiti se dovođenju nove prve opcije na lijevom boku. Klub je naime napustio i Marin Leovac, s kojim je Jurčević podosta pravilno raspodijelio minutažu u prošloj sezoni.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider