Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
OBRANA ŽUDI ZA PRINOVAMA

Procurilo ime osječkog stoperskog pojačanja: Iz Italije stiže Portugalac

Danas bi u Osijeku mogla osvanuti dva pojačanja. Pored već spominjanog Ukrajinca Garmaša, tu je i portugalski stoper Andre Duarte.

Opus Arena (Foto: Ivan Peric / CROPIX)

Nešto se pokreće na Opus Areni, nešto što je najavljeno već prošlog tjedna, ali je isto tako dovelo navijače Osijeka do velikog nestrpljenja.

Prva od pojačanja najavljenih za ovaj tjedan trebala bi potpisati ugovore s najistočnijim hrvatskim prvoligašem.

Ukrajinac stiže danas, no dolazi i stoper!?

Prvi je Ukrajinac Denis Garmaš, koji bi prema informacijama klubu bliskih medija danas trebao odraditi liječnički pregled te potpisati ugovor i pridružiti se momčadi, no osim njega bi to trebao napraviti i igrač doveden na trenutačno kritičnu poziciju.

Kako javlja talijanski Tuttomercato, u Osijeku se nalazi portugalski stoper Andre Duarte.

Riječ je o 25-godišnjaku koji je prošle sezone odigrao 45 utakmica za rumunjsku Universitateu Craiova, kojoj je ljeto ranije pristupio iz Estrele Amadore.

Portugalac odlazi iz kluba nakon mjesec i pol?

Malo nas čudi to što je Duarte prije mjesec i pol dana pristupio članu Serie B, Reggiani, no moguće je da nije po ukusu treneru Alessandru Nesti. Isti portal naime navodi kako je Reggiana u procesu dovođenja Przemyslawa Szyminskog, dosadašnjeg stopera novog prvoligaša Frosinonea. 

Duarte je visok 195 centimetara te je u prošle dvije sezone standardno nastupao u portugalskoj drugoj i rumunjskoj prvoj ligi, dok za Reggianu ove sezone nije nastupio. 

U Craiovi je igrao jako dobro, što nam dokazuje visoka ocjena prema Sofascoreu, ali i podatak da je od strane navijače proglašen za igrača sezone.

Zasad nije poznato znači li to posudbu ili transfer, ali njegov dolazak u Osijek je blizu. Prema dostupnim informacijama, igrač se trenutačno nalazi na liječničkom pregledu.

Osijek je najavio ovotjedni dolazak pet nogometaša. Budu li danas potvrđena dvojica, vjerojatno će malo smiriti svoje nestrpljive navijače, svjesne da nakon nelošeg starta u prvenstvo sad najteži susreti zapravo tek slijede.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider