Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Magnetska privlačnost Camp Noua

Peti najplaćeniji igrač na svijetu želi u Barcu: Spreman je odreći se silnih milijuna

Oscar bi bio voljan znatno sniziti plaću kako bi zaigrao za Barcelonu..

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je Barcelona u velikoj krizi, ipak je i dalje mamac za mnoge poznate nogometaše.

Katalonci se pokušavaju pojačati na sve moguće načine, vrlo intenzivno rade u zimskom prijelaznom roku.

Nakon potpisa Danija Alvesa i Ferrana Torresa te odlaska Coutinha, Barcelona je krenula u potragu za golgeterom. To je navodno ključan zahtjev Xavija Hernandeza.

Postoji nekoliko opcija, a jedna od njih je ofenzivac s petom najvišom plaćom na svijetu.

Oscar želi u Barcelonu

Španjolski mediji pišu da se radi o Oscaru dos Santosu, nekadašnjem napadaču Chelseaja koji je od 2017. u Kini, točnije u Shanghai Portu.

Kinezi za su za njega iskrcali 60 milijuna eura, što je azijski transferni rekord, dok se Oscarova godišnja plaća kretala oko 23-24 milijuna eura.

Brazilac je navodno spreman prijeći u Barcelonu i spreman je bitno smanjiti potraživanja. Teško da mu Barcelona može ponuditi i polovicu onoga što je zarađivao u Kini, možda čak ni trećinu.

No Oscar je svoje zaradio i očito je da se žalio velike nogometne scene. Kina je ipak u debeloj sjeni Europe.

gol expired Bivši playmaker Atletica i Barce šokirao izgledom, udebljao se do neprepoznatljivosti divider

Bivši igrač Sao Paula i Internacionala odigrao je 203 utakmice za Chelsea i postigao 38 golova u razdoblju od 2012. do 2017. 17. Osvojio dva engleska prvenstva, Liga kup i Europsku ligu.

Za Brazil je upisao 48 nastupa i postigao 12 golova. Sa lučkim šangajskim klubom osvojio prvenstvo Kine 2018. i domaći Kup 2019. Odigrao je 144 utakmice za Shanghati Port i postigao 44 gola.

Brazilcu istječe ugovor u studenom 2024., no Kinezi vjerojatno ne bi tražili neku veliku odštetu. Dovoljno bi im bilo da se riješe njegove ogromne plaće.

Peti najplaćeniji nogometaš na svijetu

E, sad, pitanje je koliko bi Oscar uopće odgovarao Xaviju jer se ipak ne radi o klasičnom centarforu. Brazilac je više ofenzivni veznjak, osmica ili desetka, nego klasična špica. Svojevremeno je važio za velikog talenta, po stilu igre uspoređivalo ga se s Kakom i Mesutom Ozilom. Dakle, više španer nego ubojiti strijelac.

gol expired VIDEO Australski novinari u studiju izvrijeđali Novaka Đokovića, nisu znali da su kamere uključene divider

Međutim, Barcelona je u takvoj situaciju da bi joj dobro došao kvalitetan nogometaš na bilo kojoj poziciji, a pogotovo u ofenzivi jer ima velikih problema s realizacijom.

Oscar zna zabiti, a i proigrati. Kao i gotovo svakom brazilskom ofenzivcu, igra kratkih pasova mu je urođena. U tom smislu bi se vjerojatno dobro uklopio. Ima 30 godina i još uvijek nije prestar. Vjerojatno bi mogao pomoći, no teško je reći bi li mogao osjetnije podići Barcu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider