Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Svi strahuju

Osam klubova iz TOP 10 traži da se Cityju zabrani igranje Lige prvaka: ''Što je previše, previše je''

Osam vodećih klubova Premier League traži od Sportskog abritražnog suda (CAS) da se Manchester Cityju zabrani igranje Lige prvaka sljedeće sezone, piše u srijedu Daily Mail.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedina dva kluba iz prvih deset koja to nisu tražila jesu Sheffield United i City, dok su za zabranu između ostalih Liverpool, Manchester United, Tottenham, Arsenal i Chelsea. Među prvih deset još su Leicester City, Wolverhampton, Tottenham i Burnley.

UEFA je u veljači isključila City iz Lige prvaka na dvije godine i kaznila ga novčanom kaznom u visini od 25 milijuna funti zbog ''ozbiljnog kršenja'' Financijskog Fair Playa. City je odbacio sve optužbe i odmah je najavio da će se žaliti na tu odluku, što je i napravio.

Tih osam klubova strahuje da će zbog žalbe uz krizu koju je uzrokovao koronavirus, odluka o isključenju Cityja biti odgođena i da će se još uvijek aktualni engleski prvaci moći natjecati u Ligi prvaka sljedeću sezonu.

"Što je previše, previše je. Dugo je City uspijevao kršiti pravila i izvlačiti se na štetu najmanje jednog kluba koji se nije mogao plasirati u Ligu prvaka. Postoji strah da bi mogli izbjeći kaznu, što bi bilo previše", izjavio je za Daily Mail jedan od dužnosnika klubova koji su predali žalbu.

City je na korak od plasmana u četvrtfinale Lige prvaka nakon što je u osmini finala u gostima pobijedio Real Madrid 2:1.

gol expired Legenda Barce koja obožava narodnjake ima recept za opaki virus: Čuva punicu u Miamiju i ne želi intervjuirati Ronalda divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider