Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uskoro sudbonosni dvoboj?

Važna odluka iz Grada Rijeke: Legendarna Kantrida korak bliže povratku u Prvu HNL

Podno stijena se natjecateljski nogomet ne igra već godinama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pet godina je prošlo otkako je NK Rijeka odigrala svoju posljednju utakmicu na stadionu Kantrida.

Sezonu 2015./2016. Rijeka je započela na Kantridi, odigrala tamo jednu europsku (poraz od Aberdeena 0:3) i jednu prvenstvenu utakmicu (remi 3:3 sa Slavenom Belupom) nakon čega je preselila na Rujevicu.

Dio navijača Rijeke, naročito oni okupljeni u navijačku skupinu Armada, nikad nije prežalio Kantridu i nikad se u potpunosti nisu asimilirali na novi stadion svob kluba.

I dok se NK Rijeka već udomaćila na Rujevici, na legendarnom stadionu podno stijena uskoro bi se ponovno mogao igrati prvoligaški nogomet. Ne, neće se Rijeka vratiti natrag već bi na Kantridi u prvoligaškom natjecanju mogao zaigrati - Orijent 1919.

Simpatični klub sa Sušaka trenutno se nalazi na trećem mjestu u Drugoj HNL i sanja povratak u društvo najboljih gdje je već bio u 90-im godinama prošlog stoljeća.

Poznato je kako će na kraju ove sezone pretposljednji klub iz Prve HNL morati u dvije utakmice (termini su 2. i 5. kolovoza) razigravati za ostanak u najvišem rangu s drugoplasiranim drugoligašem. To drugo mjesto u Drugoj HNL drži Croatia Zmijavci, ali oni su već naglasili kako nemaju prvoligaških ambicija što znači da je Orijentu otvoren put.

Međutim, budući da Orijentov stadion Krimeja ne zadovoljava uvjete igranja u Prvoj HNL, Orijent je za pokušaj proboja među prvoligaše prijavio Kantridu. U prvostupanjskom postupku su odbijeni, ali onda je Grad Rijeka dao jamstvo Hrvatskom nogometnom savezu da će radovi na Kantridi biti gotovi na vrijeme kako bi Orijent mogao bez problema igrati taj dvoboj na bivšem stadionu NK Rijeke.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider